K1 i Boks

Anthony Joshua se ne namjerava umiroviti ako izgubi od Usyka, već sad ima planove za dalje

  Anthony Joshua  

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Smatra kako su iduće četiri godine njegove

Iako veći dio boksačke zajednice smatra kako će se Joshua umiroviti ukoliko izgubi u revanšu protiv Oleksandra Usyka, izgleda da to nije niti blizu istini. Tek mu je 32 godine, a poznato je da teškaši "traju" dulje nego boksači nižih težinskih kategorija. Iako bi ga poraz uvelike udaljio od prilike za ponovni napad na pojas s obzirom da je red za napad na titulu možda i najdulji u posljednjih 20 godina, Joshua se ne namjerava umiroviti.

Dapače, on ima drugačiji pogled na svoju boksačku karijeru. On sve promatra kroz četverogodišnje cikluse, točnije kroz Olimpijske cikluse. Sudeći po onome što je rekao za DAZN, čeka ga još minimalno dvije godine boksačke karijere.

"Pričao sam s ocem, on mi je rekao da se umirovim jednom kada postanem neprikosnoveni prvak svijeta. Ali ja sam više periodički tip čovjeka, gledam sve kroz Olimpijske cikluse. Primjerice, imao sam svoju prvu borbu u studenom (11. mjesec) 2008. godine, a unutar tog Olimpijskog ciklusa (do 2012. godine) osvojio sam Olimpijsko zlato. To je bio moj prvi Olimpijski ciklus, a u idućem od 2012.-2016. godine postao sam profesionalni prvak svijeta."

Joshua čak razmišlja i o tome da boksa u kasnim 30-ima kao što su to činili neki od poznatijih svjetskih teškaških prvaka kroz povijest.

"Od 2016.-2020. nisam to postigao, pa je tako došla 2021. godina, a sada gledam na Pariz, tada ću imati 35 ili 36 godina. Pitao sam se hoću li nastaviti boksati između 36. i 40. godine života kao što su to radili Povetkin, Kličko, Foreman i Hopkins."

Bivši prvak smatra kako će najveće stvari ipak postići u ovom Olimpijskom ciklusu.

"Cilj mi je izdominirati ovaj Olimpijski ciklus, četiri godine čiste dominacije. Bit će to kao u amaterskim danima, putovat ću svijetom i predstavljati Veliku Britaniju. Dominirat ću svijetom iduće četiri godine." - zaključio je Joshua.

Linker
18. travanj 2024 23:24