K1 i Boks

Joshua samoinicijativno nahvalio Usyka, prvak održao emotivan govor: ‘Povijest je sada zapisana‘

Usyk i Joshua

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Britanac je preuzeo glavnu riječ s mikrofonom u ruci

Iako je glavnu riječ u ringu vodio Usyk, nakon proglašenja pobjednika tu ulogu preuzeo je Joshua. Ono što je bilo fascinantno je to da je nahvalio Usyka najviše što je mogao, pričao o Ukrajini te se ogrnuo ukrajinskom zastavom.

"Pustite me da pričam. Da znate moju priču, razumjeli biste me. Ja nisam amaterski boksač koji sam bio prije 5 godina. Bio sam i u zatvoru, izašao sam i nastavio trenirat. Ovaj tip me večeras pobijedio, možda sam mogao odboksati bolje, ali ovo pokazuje koliko je teškog rada morao uložiti. Zaplješćite mu!" - započeo je Joshua s komplimentima.

"Pogledajte me, ja ne mogu boksati onako kao što su to radili Mike Tyson, Sonny Liston, Jack Dempsey i Rocky Marciano, ja sam težak!" - objasnio je Joshua zašto ne može boksati na način na koji su to radili manji teškaši.

"Ovaj tip je fenomenalan. Sad ćemo mu aplaudirati pet puta, koliko i pojaseva trenutno drži." - naveo je Joshua publiku da pozdravi Usyka pet puta poklikom "hip-hip hura!".

Nakon nekoliko minuta svoju izjavu dao je i prvak osobno, a bio je prilično emotivan.

"Želim se zahvaliti svima koji su se molili za mene. Želim se zahvaliti Bogu za zdravlje koje mi je danas pružio, jer pružio mi je puno toga danas. Moj Bog je Isus Krist." - započeo je Usyk sa zahvalama, a nakon toga je pozdravio i domaćine.

"Hvala ti Saudijska Arabijo! Hvala ti puno!"

"Ovu pobjedu posvećujem svojoj zemlji, svojoj obitelji, svojem timu i vojsci koja brani našu zemlju. Hvala Vam puno!"

Ova borba bila je definitivno puno kompetitivnija od one prve, a Usyk je za primjer uzeo jednu od rundi koju je Joshua sigurno pobijedio.

"Povijest je sada zapisana. Pokušao me pobijediti i tukao me prilično jako, ali ja sam to preživio i preokrenuo borbu u svoju korist." -zaključio je Usyk.

Tyson Fury vjerojatno nije zadovoljan ishodom borbe jer mu meč protiv Usyka ne bi donio toliku zaradu kao onaj protiv Joshue, pa je vrlo lako moguće da će odlučiti ostati umirovljen. Iako, bilo bi poželjno nakon toliko godina gledati ponovno jednu teškašku borbu za neprikosnovenog prvaka svijeta.

Linker
03. svibanj 2024 06:45