K1 i Boks

Anthony Joshua u 2023. želi i Wildera i Furyja: ‘To će biti teške borbe i teške noći za sve‘

Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Prošlog tjedna je Hearn pomalo razočarao fanove kad je objavio da je Joshuin idući protivnik Jermaine Franklin

Anthony Joshua je trenutno u teškoj situaciji što se tiče boksačke karijere. Usyk mu je oduzeo pojaseve te ih je uspješno i obranio u revanšu, tako da je bilo za očekivati da će Joshua sad uzeti nekog lakšeg protivnika. Mnogi su očekivali Wildera, no to je jednostavno bio prevelik rizik za Joshuu u ovom trenutku.

Neki dan je Eddie Hearn otkrio kako će njegov idući protivnik biti Jermaine Franklin, čime je pomalo razočarao fanove. Franklin je dobar boksač koji je nedavno Dillianu Whyteu pružio jako težak meč, no fanovi su ipak očekivali nekog iz samog vrha teške kategorije. Joshua je otkrio kako to ima u planu u ovoj godini:

‘‘Nije teško pronaći protivnika za mene. U mom srcu borba protiv Furyja nije propala, ali ako ćete slušati Furyja, stalno je gore-dolje. Ali siguran sam da će se boriti sa mnom. Mislim da mu otac neće dopustiti da me izbjegne. Njegov tata je pravi tip, sviđa mi se‘‘, rekao je Joshua za iFL TV.

‘‘Tyson Fury ili Deontay Wilder u 2023. Oba će biti odlične borbe i teške noći za sve. Ali da, u 2023 želim Furyja ili Wildera, potencijalno obojicu‘‘, dodao je Joshua.

S obzirom da je doživio dva teška poraza od Usyka, ne čudi da će Joshua sada uzeti nekog malo lakšeg protivnika. Jermaine Franklin je za to protivnik po mjeri jer se ipak radi o kvalitetnom boksaču, no realnost je da još uvijek ne pripada samom vrhu teške kategorije. Ukoliko Joshua tu borbu prođe bez problema, vjerojatno bi svaki fan volio gledati okršaj između njega i Wildera.

Linker
21. travanj 2024 21:49