K1 i Boks

Hearn se obrušio na kritičare: ‘Jermaine Franklin težak je protivnik za Joshuu i bit će to sjajan meč‘

Eddie Hearn

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Poznati boksački promotor stao je u obranu američkog teškaša kojeg mnogi osporavaju

Mnogi boksački fanovi ostali su pomalo razočarani nakon što je Eddie Hearn javno obznanio da će Jermaine Franklin biti sljedeći protivnik Anthonyja Joshue. Iako je Hearn još ranije najavljivao da će Joshua sljedeći nastup odraditi protiv boksača nešto niže razine, jer mu je potreban povratak samopouzdanja, fanovi su očekivali ipak nešto boljeg protivnika.

Jermaine Franklin (21-1-0, 14 KO) trenutno je 29. teškaš svijeta prema Boxrecu, a posljednji nastup odradio je krajem 11. mjeseca protekle godine. Franklin je većinskom odlukom sudaca izgubio od Dilliana Whytea, iako je podosta onih koji smatraju da je Franklin ‘‘pokraden‘‘ u toj borbi.

Amerikanac je u toj borbi imao priliku za iskorak i Whyte je bio protivnik osjetno više razine od onih s kojima se Franklin ranije u karijeri borio. Ipak, Jermaine je ostao bez pobjede, ali unatoč tome, otvara mu se nova prilika za iskorak. Porazi li Joshuu, napravit će velik skok u poretku, a Eddie Hearn smatra da ćemo gledati sjajan meč, unatoč kritikama fanova.

‘‘Hejteri govore: ‘Jermaine Franklin, kako loš protivnik‘. Istovremeno ti hejteri tvrde da je Franklin trebao pobijediti u meču protiv Dilliana Whytea. Ne možete gurati obje tvrdnje. Ako je loš, onda nije zaslužio pobijediti i to nije bilo sjajno izdanje, zar ne? Navodno je i Joshua završena priča bez samopouzdanja, a istovremeno pristaje na meč protiv tipa koji je prema mnogima dobio Dilliana Whytea i to za tri ili četiri runde razlike. Joshua prihvaća taj meč nakon dva uzastopna poraza. On ne želi lake mečeve. Meč protiv Franklina bit će sjajan, a ja vam kažem, Joshua dolazi sa željom za osvetu.‘‘, rekao je Hearn u novom izdanju ‘‘The DAZN Boxing Showa‘‘.

Eddie je priznao da će Joshua biti u jako velikim problemima ako izgubi treći put zaredom, ali nema sumnje da će AJ biti veliki favorit u ovom dvoboju. Jermainea Franklina ne treba podcijeniti, ali jasno je da će Hearn kao vrsni promotor pokušati kreirati što veći ‘‘hype‘‘ oko ove borbe koja u realnosti nije toliko zanimljiva koliko će on potencirati da jest.

Linker
09. svibanj 2024 01:45