K1 i Boks

Anthony Joshua: ‘Umirem od želje da opet budem prvak, tko god je spreman borit ću se s njim!‘

Anthony Joshua 

 Simon Dael/Shutterstock Editorial/Profimedia
U osmom mjesecu je ponovno izgubio od odličnog Usyka, a rekao je i da mu je teško bilo prihvatiti da više nije u utrci za titule

Za bivšeg prvaka Anthonyja Joshuu 2022. nije bila baš uspješna godina. Odradio je samo jedan nastup u kojemu je pokušao vratiti pojaseve koje mu je oduzeo Oleksander Usyk, no nije uspio u svom naumu te je po drugi put poražen od odličnog Ukrajinca.

20. kolovoza (osmi mjesec) u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji Joshua je pokušao nadboksati Usyka te se pojavio u jednom od svojih najboljih izdanja do sada. Naravno, to mu nije pošlo za rukom jer je Usyk jedan od najboljih boksača današnjice, a to je i dokazao u oba meča protiv Joshue.

No, Joshua se ne namjerava predati, a najavio je da će se u 2023. boriti s onim tko god bude spreman:

‘‘Vidim da drugi borci često spominju moje ime. Uvijek je tu puno prilika za mene, velikih prilika za borbu. Borit ću se s onim tko je god spreman, ja sam također spreman i idemo jako u novu godinu. Želim imati kontinuitet, biti spreman, umirem od želje da ponovno budem prvak. Tome teže moje srce i moja duša‘‘, rekao je Joshua.

‘‘Ove godine sam izgubio borbu te me je to izbacilo van utrke za titule. Kada se konstantno borite za titule iz borbe u borbu, jednom morate ispasti. Bio sam sedam godina u takvim borbama i sada sam napokon shvatio da to ne mora biti moja norma. Teško je to prihvatiti‘‘, dodao je.

Iako više nije prvak, ne treba Joshuu otpisivati i slati ga u mirovinu. Postoji još dosta mečeva u kojima ga želimo gledati, a onaj protiv Wildera je definitivno jedan od njih.

Linker
14. travanj 2024 13:28