K1 i Boks

Anthonyja Joshuu možda posljednji put gledate ovaj vikend: ‘Umirovit ću se ako izgubim‘

Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
33-godišnji britanski teškaš neće nastaviti karijeru ukoliko dođe do trećeg uzastopnog poraza

Jako važna borba je pred Anthonyjem Joshuom. Britanska boksačka zvijezda u subotu navečer pred domaćom će publikom boksati protiv Jermainea Franklina (21-1-0), 29-godišnjeg američkog teškaša.

Joshua u taj meč ulazi nakon dva poraza zaredom, a oba je upisao protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka. Ispostavilo se da Joshua ne može parirati boksaču protiv Usyka i trebat će mu povratak samopouzdanja i dodatni rad na vještinama kako bi se ponovno uključio u borbu za titulu svjetskog prvaka.

Sve počinje borbom protiv Jermainea Franklina, ali sve bi moglo i završiti tom borbom. Naime, Joshua je u razgovoru za MailOnline otkrio da bi u subotu navečer mogao odraditi svoj posljednji meč u bogatoj boksačkoj karijeri.

‘‘Umirovit ću se. Umirovit ću se ako izgubim. Ako ljudi žele da se umirovim, to ću i napraviti. Neću se boriti ako publika ne želi da se više borim. Ne radi se o novcu, nego o natjecatelju koji je u meni. To je bitno. Pritisak dolazi s ovim poslom, a ja sam toga svjestan. Isto tako znam da ću uživati kad se umirovim. Toliko je pritiska stavljeno na mene i stoga kad završim karijeru, okovi se miču. Smijat ću se i uživat ću u životu.‘‘, poručio je Joshua.

‘‘AJ‘‘ se očito mučio, a možda se i još muči s ogromnim pritiskom koji je natovaren na njegova leđa još od početaka njegove boksačke karijere. 2012. godine bila su ogromna očekivanja od njega na Olimpijskim igrama u Londonu, a Joshua je osvojio zlato za svoju državu. Uslijedila je profesionalna karijera gdje su se očekivale svjetske titule, a Joshua je opravdao i takva očekivanja. Konstantno je na njemu ogroman pritisak i to se očitovalo posebno nakon drugog poraza od Usyka. Joshua je imao onaj famozni mentalni slom unutar ringa neposredno nakon borbe, ali nadamo se da je ‘‘očistio‘‘ glavu i da u meč protiv Franklina ulazi rasterećen, gladan pobjede i motiviran kao nekoć.

Boks treba ovakvog boksača i ovakvu zvijezdu, a 33-godišnji Anthony Joshua pred sobom bi trebao imati barem još nekoliko godina boksa na vrhunskoj razini.

Linker
18. travanj 2024 14:10