K1 i Boks

Antonio Plazibat ekspresno ispravio svoju pogrešku: ‘Ispričao sam se Rigtersu, njegovoj obitelji želim sve najbolje‘

Antonio Plazibat

 Instagram (glory)
Trenutno najbolji hrvatski kickboksač detaljno je pojasnio zašto je izrekao riječi zbog kojih se našao na udaru stranih fanova

Jučer smo vam pisali o sučeljavanju Antonija Plazibata i Levija Rigtersa koje je izazvalo određene kontroverze, naročito među stranom publikom koja Plazibata ne poznaje tako dobro kao hrvatski navijači.

Naime, hrvatski teškaš kako bi što bolje ispromovirao borbu i podigao ‘‘hype‘‘, uputio je neke oštre riječi u smjeru Levija Rigtersa.

‘‘Ruka je dobro. Dolazim po njega (Rigtersa), po njegov tim, članove obitelji, čak i po mačku. Jednostavno dolazim po sve. Nema plana, svi imaju plan dok ne prime udarac. Jedan mudri čovjek nekoć je to rekao (Mike Tyson) i bio je u pravu.‘‘, riječi su kojima je hrvatski teškaš navukao bijes stranih fanova.

‘‘Pretjerao je, ne treba spominjati obitelj.‘‘, tako je otprilike glasila većina komentara, a mnogi su pisali kako su izgubili poštovanje prema Plazibatu itd.

Vrlo brzo oglasio se i sam Plazibat te je pojasnio spornu situaciju. Kao što smo i mislili, Plazibata je ponijela atmosfera i nije imao namjeru spominjati obitelj svog protivnika. Jednostavno, sve se dogodilo u afektu, pod utjecajem cjelokupne atmosfere.

‘‘Vidio sam diskusiju o mom spominjanju Levijeve obitelji. Nisam to mislio izreći na taj način. Kasnije sam mu poslao poruku i ispričao sam se. Ne želim biti takav tip. To se dogodilo u afektu i rekao sam kako njegovoj ženi, djeci i kompletnoj obitelji želim sve najbolje. Htio sam drukčije sročiti to što sam rekao (tijekom sučeljavanja). Engleski jezik nije moj materinji jezik i u tom trenutku nisam najbolje sročio ono što sam htio reći. To je to, samo sam htio razjasniti sve to, jer vidim da se vodi velika diskusija o tome. Ne podržavam takve stvari i žao mi je.‘‘, rekao je Antonio putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

Puno se pričalo i o Plazibatovom spominjanju Levijeve mačke. Neki su tumačili kako je Antonio htio reći ‘‘kid‘‘ (‘dijete‘), što bi dodatno pogoršalo situaciju i nastala je velika konfuzija gdje su se fanovi pitali što je skrivila Rigtersova mačka kako bi se našla na tapeti Antonija Plazibata. Prema riječima našeg borca, mačka ipak ne mora biti zabrinuta.

‘‘Što se tiče situacije s mačkom, zaboravio sam što sam točno htio reći. Nešto drugo sam htio reći i na kraju je zvučalo kao da dolazim po mačku.‘‘, pojasnio je Plazibat uz osmijeh na licu, svjestan kako je tom izjavom doveo do zbunjenosti među svima koji su gledali to sučeljavanje.

Sjajna je stvar da je Plazibat ekspresno ispravio pogrešku koju je napravio u subotu navečer u Rotterdamu. Svjestan je da je otišao u sferu ‘‘trash talka‘‘ koju ni on sam ne podržava, ali greške se događaju i najboljima, pa tako i Plazibatu.

Linker
27. srpanj 2024 10:09