K1 i Boks

Arijan Gorički uskoro se vraća u ring: Talentirani hrvatski boksač pokušat će se osvetiti iskusnom Urugvajcu

Gorički vs. Herrera - poster

 Arijan Gorički
26-godišnji hrvatski boksač perolake kategorije silno se želi vratiti pobjedama

Ponajbolji hrvatski boksač u nižim kategorijama, Arijan Gorički (13-3-1), imao je podosta loš period krajem prošle i prvom polovicom ove godine. Gorički je u 12. mjesecu prošle godine izgubio od Luisa Millana na priredbi u Solinu, a u trećem mjesecu ove godine Gorički je nokautiran od strane Carila Herrere na boksačkom eventu u Zagrebu.

Nikada prije Gorički nije nanizao dva uzastopna poraza, a tim porazima završio je njegov pobjednički niz od pet pobjeda zaredom. 26. godišnji ‘‘Archie‘‘ uzeo je nešto dulju pauzu nakon tih poraza, odlučio je poraditi na svojim vještinama, a uskoro se vraća u ring.

Naime, Gorički nas je obavijestio kako će se 14. listopada (10. mjesec) vratiti nastupima, a čeka ga ‘‘stari znanac‘‘, Caril Herrera. Mjesto radnje je isto, borba će se održati na Zagrebačkom velesajmu, a Gorički kreće po osvetu.

"Drago mi je da ćemo ponovno zajedno ući u ring kako bi mogao ispraviti svoju grešku. U prvoj borbi vodio sam cijelu borbu, zbog želje da ga nokautiram ja sam bio taj koji je na kraju bio nokautiran 20 sekundi prije kraja borbe", rekao je Gorički.

"Za svakoga tko misli da zna razlog zašto sam izgubio, nema razloga za brigu, dovoljno sam pametan da vidim svoju grešku i radim na njoj. Postoji samo jedan razlog zašto sam nokautiran, a to je zato što kada se boriš protiv boraca svjetske klase koji su jaki, ako ne vidiš udarac, otići ćeš spavati, jednostavna stvar. Odabrao sam lošu taktiku za borbu, ali bez obzira na to, cijelu sam borbu komotno pobjeđivao. Nisam vidio udarac jer je došao iz čudnog kuta i stava kontraša, a zato sam platio cijenu i dobio lekciju za nastavak karijere

Srećom, dobio sam novi datum da ispravim grešku i vratim se tamo gdje sam trebao biti. Kako u životu, tako i u sportu, svaka lekcija koja te unazadi u životu, zapravo je dobra za tebe. Ako otkriješ u čemu je bio problem, ispraviš ga i suočiš se s problemom, ne bi se smjelo ponoviti u budućnosti. I to je dobra lekcija da zapravo naučite nešto o sebi, tko ste zapravo, vidite tko je s vama i tko su vam pravi prijatelji.", najava je Arijana Goričkog uoči revanša.

Caril Herrera (43-6-0, 26 KO) inače je 43-godišnji urugvajski boksač perolake kategorije (57 kg). Revanš protiv Goričkog ugovoren je na 10 rundi, a priredba će se održati 14. listopada s početkom u 17:00h. Ulaz je besplatan i svi možete posjetiti Paviljon 18 na Velesajmu kako bi podržali Goričkog u pokušaju da se vrati na pobjedničke staze.

Najavni video njegovog meča možete pogledati klikom na LINK, radi se o zbilja kvalitetnom videouratku.

Linker
03. svibanj 2024 09:15