K1 i Boks

Donosimo kompletni popis borbi s priredbe koju predvodi Luka Plantić, evo tko će sve nastupiti u Solinu

Luka Plantić

 Instagram (ufd Sports Management)
Na kraju ćemo, prema popisu, gledati devet borbi

Kao i svaki tjedan, izbacili smo članak BORILAČKI TJEDAN u kojemu najavljujemo što ćemo sve gledati i pratiti u nekoliko dana koji predstoje pred nama. U gore navedenom tekstu obećali smo vam da ćemo nešto kasnije objaviti popis borbi na boksačkoj priredbi u Solinu koju u subotu predvodi jedan od najperspektivnijih hrvatskih boksača, Luka Plantić, a sada ponosno možemo reći: obećano - ispunjeno!

Prije nego što objavimo popis, podsjećamo da će Plantić tražiti svoju sedmu profesionalnu pobjedu, a ujedno će i braniti WBC International Silver titulu u supersrednjoj kategoriji. Protivnik će biti iskusni Argentinac Diego Ramirez (25-10-1), a "The Thunder" je najavio da bi mu pobjeda u ovom meču trebala otvoriti put ka velikom meču krajem godine.

Plantić je trenutno 36. boksač svijeta u supersrednjoj kategoriji, prema poretku BoxReca. Diego Ramirez zauzima 209. mjesto, ali vjerujemo da Argentinac neće potegnuti sve do Solina da bi olako izgubio. Motiv je sigurno velik i Ramirez ima priliku napraviti ogroman skok na ljestvici ako porazi Plantića.

Osim Luke Plantića, na eventu će još nastupiti ranije najavljeni Branimir Malenica, tu su i Ukrajinci Rostyslav Bilostotskyi i Dmytro Ribalko, a u Sportskoj dvorani Bilankuša gledat ćemo sveukupno devet borbi čiji popis možete naći na dnu ovog članka.

Plantić vs. Ramirez - popis borbi

Luka Plantić (Hrvatska) - Diego Ramirez (Argentina) - borba za WBC International Silver pojas u supersrednjoj kategoriji (-76,2 kilograma)

Dmytro Ribalko (Ukrajina) - Petro Lakotskyi (Ukrajina) (-76,2 kilograma)

Rostyslav Bilostotskyi (Ukrajina) - Claudio Grande (Italija) (-55,2 kilograma)

Ivan Đuka (Hrvatska) - Stefan Mihailov (Srbija) (-91 kilogram)

Branimir Malenica (Hrvatska) - Luka Miladinović (BiH) (-79,3 kilograma)

Bepo Marković (Hrvatska) - Aleksa Kesić (BiH) (+91 kilogram)

Luka Lozo (Hrvatska) - Jose Miguel Torres (Kolumbija) (-72,5 kilograma)

Filip Mimica (Hrvatska) - Adnan Pirić (BiH) (-67 kilograma)

Ivan Delić (Hrvatska) - Dejan Radošević (BiH) (-72,5 kilograma)

Linker
12. svibanj 2024 11:18