K1 i Boks

Artur Beterbiev izrazio želju za borbom protiv Dmitryja Bivola: ‘Definitivno želim taj meč‘

Beterbiev i Bivol

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing), Instagram (dmitry Bivol)
Beterbiev u subotu brani titule protiv obaveznog izazivača Anthonyja Yardea, a nakon toga se nadamo ovom spektaklu

Dagestanski boksač čečenskih korijena Artur Beterbiev ovog vikenda ponovno nastupa. Branit će svoje WBC, IBF i WBO titule protiv odličnog Anthonyja Yardea, a Beterbiev će u meč ući kao ogroman favorit. Beterbiev je inače u 2022. odradio samo jedan meč, a u ovoj godini se nada da će biti nešto aktivniji.

Joe Smith Jr. je njegov jedini protivnik prošle godine, a s lakoćom ga je riješio u drugoj rundi meča. Prezentirao je Beterbiev tada svoju nadmoć, no uvijek postoji taj jedan meč kojeg svi želimo gledati. U njegovom slučaju to je onaj protiv Dmitryja Bivola, a i on sam je toga itekako svjestan:

‘‘Naravno, naravno da želim tu borbu‘‘, kratko je rekao Beterbiev za iFL TV kada su ga pitali za nju. Nakon toga su ga pitali što misli o tome hoće li Bivol sada ganjati novi meč protiv Canela i što misli o tome, na što je on samo kratko odgovorio: ‘‘Ne razmišljam o tome‘‘.

Prije bilo kojeg drugog protivnika, odličnog Beterbieva ovog vikenda čeka obavezni izazivač Yarde. Vrlo je velika vjerojatnost da će Beterbiev i protiv njega biti uspješan, a toga su svjesne i kladionice. Koeficijenti za pobjedu Yardea idu i do 6,00, no može se reći da je to s razlogom.

Ukoliko u subotu odradi još jedan rutinski meč, pritisak javnosti za meč protiv Bivola bi mogao postati sve jači. Teško da postoji fan boksa koji jedan takav spektakl ne bi gledao, a nadamo se da će se kroz ovu 2023. godinu to i ostvariti.

Linker
06. lipanj 2024 06:19