K1 i Boks

Bob Arum o borbi Bivola i Beterbieva: ‘Možemo to odmah ugovoriti ako Hearn pristaje na ESPN‘

Artur Beterbiev

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poznati boksački promotor ne planira dopustiti DAZN-u prava na prijenos te borbe

Ovog vikenda nemamo naročitih borilačkih uzbudljivosti, odnosno velikih borilačkih priredbi, ali sutra u Londonu održat će se vrlo zanimljiv boksački meč. Artur Beterbiev (18-0) i Anthony Yarde (23-2) ukrstit će rukavice u subotu iza 23:00h, a ulog su WBC, IBF i WBO titule svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji (-79 kg).

Oba boksača danas su stali na vagu i uspješno su odradili svoju dužnost, a to je znak da je sve spremno za sutrašnji spektakl. Yarde u meč protiv Beterbieva ulazi s tri pobjede zaredom, a iako se bori pred domaćom publikom, veliki je autsajder. Kanadsko-dagestanski boksač jedan je od najstrašnijih udarača među aktivnim boksačima.

Beterbiev je svih 18 dosadašnjih pobjeda upisao nokautom. Sredinom prošle godine branio je svoje titule protiv Joea Smitha Jr-a, a bivšeg svjetskog prvaka nokautirao je već u drugoj rundi. Anthony Yarde također je ubojit udarač. 23 puta upisao je pobjedu u profesionalnoj karijeri, a 22 pobjede došle su prekidom. Za razliku od Beterbieva, Yarde je osjetio poraze u profesionalnim vodama, a gubio je od Sergeyja Kovaleva i Lyndona Arthura.

Dok će Yarde uživati podršku domaće publike, na strani Beterbieva vjerojatno će biti svi ostali boksački fanovi. Pobijedi li Beterbiev u sutrašnjem meču, zadržat će se šanse za njegov obračun protiv Dmitryja Bivola.

Bivol (21-0) je također neporažen i drži WBA titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. Meč između Bivola i Beterbieva bio bi i meč za apsolutnog prvaka poluteške kategorije, a gotovo svaki boksački fan nada se tom meču u 2023. godini.

Problem se nameće između promotora koji zastupaju dvojicu boksača. Beterbieva zastupaju Bob Arum i njegova Top Rank kompanija, a oni imaju ekskluzivni ugovor s ESPN-om. Dmitry Bivol s druge strane surađuje s Eddiejem Hearnom i Matchroom Boxingom, a njihovi mečevi emitiraju se putem DAZN platforme. Puno će prepirke biti oko prava na prijenos tog meča, a Bob Arum osvrnuo se na tu problematiku.

‘‘Rado bismo ugovorili taj meč, ali naravno da borba mora biti na ESPN-u. Možemo nešto dogovoriti s DAZN-om za određene dijelove svijeta, ali što se SAD-a i Kanade tiče, meč mora biti na ESPN-ovoj platformi. Ako je Hearn voljan pristati na to, borbu možemo ugovoriti bilo kada i bilo gdje. Jedino Rusija ne dolazi u obzir kao lokacija.‘‘, rekao je Arum.

Rusija kao mjesto održavanja imala bi smisla, ali Arum je Rusiju otpisao zbog ratnog stanja između Rusije i Ukrajine. Arum je dodao da očekuje od Bivola i njegovog tima da nagovore Hearna na ugovaranje ove borbe, ali neće ga začuditi ako se sve pomakne na 2024. godini. Prema navodima Aruma, Bivol će možda preferirati revanš s Canelom Alvarezom, a to bi odgodilo potencijalni meč Beterbieva i Bivola sve do 2024. godine.

Beterbiev je prije šest dana proslavio 38. rođendan i bit će prava šteta ako meč protiv Bivola dočeka izvan svog ‘‘primea‘‘. Ovo je jedan od najinteresantnijih mečeva koje boks trenutno može ponuditi i nadamo se da će se predstavnici Bivola i Beterbieva uspješno dogovoriti.

Naravno, ne smijemo zaboraviti na Anthonyja Yardea koji će sutra pokušati pomrsiti račune Beterbievu.

Linker
24. travanj 2024 18:58