K1 i Boks

Badr Hari i dalje je motiviran: ‘Želim svima pokazati da sam još uvijek tu i idem po titulu‘

Badr Hari
 Jerry Lampen/AFP/Profimedia
Legendarni kick-boksač najavio je svoj idući nastup koji ga očekuje u rujnu

36-godišnji Badr Hari (106-15-0, 92 KO) nastupit će na Glory 78 priredbi 04. rujna ove godine. Protivnik će mu biti 29-godišnji Poljak Arkadiusz Wrzosek (12-5-0, 7 KO). Izbor protivnika na prvu je iznenađujuć jer se radi o ne tako renomiranom borcu, no treba uzeti u obzir kako Badr Hari nije pobijedio od 2015. godine. Tri puta gubio je Badr u zadnja četiri nastupa, dok je Hesdyja Gergesa uspio savladati 2018. godine, no oba borca bili su pozitivni na dopinškom testiranju i ishod borbe preinačen je u ''No contest''. Zadnji Harijev nastup dogodio se u prosincu 2020. godine, a Badr je nokautom u trećoj rundi poražen od strane Benjamina Adegbuyija. Marokanac je na Gloryjevoj konferenciji za medije objasnio koliko mu znači idući nastup.

''Za mene je svaka borba bitna, no dolazim nakon poraza i vrlo sam motiviran. Moj protivnik doći će maksimalno spreman i nemam prostora za opuštanje u ovoj borbi. Vrlo sam fokusiran da dokažem fanovima kako sam ponovno u igri.''

Marokanac jeo petnaest godina trenirao je pod paskom legendarnog Mikea Passeniera pod kojim trenira i naš Antonio Plazibat. Međutim, Hari je odlučio kako je vrijeme za promjenu te je prešao u SB Gym kod Saida el Badaouija, poznatog nizozemskog trenera koji između ostalih trenira i UFC-ovu borkinju Germaine de Randamie. Badr je objasnio svoju promjenu tima i trenera.

''Promijenio sam trenere i tim. Ovo je bio važan korak u mojoj karijeri. Trebalo mi je neko vrijeme za tu odluku, no nakon borbe bilo je jasno kako trebam ovu veliku promjenu. Nisam se mogao pronaći zadnjih godina, a ni ljudi oko mene nisu mogli pronaći moju najbolju verziju. Smatram da je promjena tima trenutno najbolja stvar za moju karijeru.'', rekao je Hari te nastavio opisivati konkretne promjene koje je osjetio u svom novom timu.

''Sada kada sam počeo trenirati sa Saidom, imam isti osjećaj kao kada sam počeo trenirati s Mikeom. Radi se o promjeni mindseta. Ponekad kada ste dugo s nekim, jednostavno nestane vatre, a to se dogodilo između mene i Mikea. U Saidu sam pronašao energičnog trenera kakvog sam pronašao u Mikeu prije 15 godina kada sam došao kod njega. Said mi je vratio žar i volju za borbom i treninzima. Želim svima pokazati da sam još uvijek ovdje i idem po titulu.''

Badrov protivnik Arkadiusz Wrzosek pokraj Badra Harija očekivano nije dobio naročito puno interesa od strane medija. Međutim, Poljak je izjavio kako su mu Remy Bonjasky i Badr Hari najdraži kick-boksači i sportski idoli. Badr Hari bio je izuzetno ''pitom'' i konstantno je iskazivao poštovanje ka svom idućem protivniku, a pritom je naglašavao kako ga ne treba podcijeniti.

''Dajte da vam kažem jednu stvar. Sve započinje sa snovima. On se bori sa mnom, a ja sam njegov idol. Sjećam se situacije kada sam se u K-1 borio protiv Petera Aertsa. On je bio moj idol, zbog njega sam započeo sa sportom, a sjećamo se što se dogodilo kada smo se Aerts i ja našli u ringu. Svi imaju snove, ovaj tip ima svoj san i to nikada ne treba podcijeniti. Ukoliko on stvarno bude vjerovao u svoj san, može nas sve iznenaditi. No ja nisam Peter Aerts.'', rekao je Badr i pritom nasmijao sve okupljene zadnjom rečenicom. Podsjećamo, Hari i Aerts borili su se 2008 godine u sklopu K-1 turnira, a Badr je pobijedio nokautom u drugoj rundi.

image
Arkadiusz Wrzosek vs Badr Hari
Jerry Lampen/AFP/Profimedia

Dotaknuli su se predstavnici medija i činjenice kako je Alistair Overeem nedavno potpisao ugovor s Gloryjem. Badr Hari i legendarni ''Reem'' dvaput su se borili po kickboxing pravilima, a obojica su pobijedili jednom. Jedan od novinara upitao je Badra bi li se radije borio treći puta protiv Alistaira ili protiv Rica Verhoevena od kojeg je oba puta izgubio. Marokanac se nije mogao odlučiti.

''Ovo je kao da dovedete dijete u trgovinu sa slatkišima i pitate ga što radije želi. Mislim da je Gloryjevo potpisivanje Alistaira sjajna stvar. Vjerujem da Alistair ima još puno borbe u sebi. Bio je K-1 prvak, pobjeđivao je u UFC-u i smatram da je potpisivanje Overeema sjajan korak za Glory. Time su osvježili tešku kategoriju. S kime bih se radije borio? Htio bih se boriti sa svima. No prestanimo razmišljati o stvarima koje se nisu još dogodile te ostanimo fokusirani na mojoj idućoj borbi i Arkadiuszu.'', rekao je Hari pritom još jednom izrazivši poštovanje prema Poljaku s kojim se će boriti 04. rujna.

Velikim dijelom konferencije za medije pričao je Badr Hari dok je njegov protivnik pitanja dobivao na kapaljku. Hari se između ostalog dotaknuo i teme oko mogućeg umirovljenja, a pritom je odbacio mogućnost povlačenja rekavši kako ima još puno borbi ispred sebe, a njegova želja i dalje je postojana.

Inače, u na istoj priredbi nastupit će i naš Antonio Plazibat, a protivnik će mu biti Marokanac Tarik Khbabez (47-7-1, 26 KO). Više o toj borbi i o Plazibatovim izjavama s konferencije za medije možete pročitati OVDJE. Priredba će se održati na stadionu GelreDome u nizozemskom Arnhemu. Očekuje se oko 27 tisuća gledatelja.

Snimku Gloryjeve konferencije za medije na kojoj su s predstavnicima medija razgovarali Hari i Wrzosek možete pogledati na LINKU

Linker
22. travanj 2024 04:45