Regija

(VIDEO) Antonio Plazibat najavio iduću borbu: ‘Vidjet ćemo tko je luđi, moje vrijeme je došlo!‘

Tarik Khbabez i Antonio Plazibat
 Screenshot (youtube, Glory)
Glory Kickboxing organizacija održala je konferenciju za medije ususret Glory 78 priredbi

Najbolji hrvatski kick-boksač Antonio Plazibat (18-4-0, 11 KO) nastupit će 04. rujna na Glory 78 priredbi. Protivnik će mu biti Marokanac Tarik Khbabez (47-7-1, 26 KO). Radi se o dvoboju dvojice Top 10 boraca na Gloryjevom poretku. Plazibat trenutno okupira sedmo mjesto na ljestvici teškaša dok je njegov protivnik nadimka ''Tenk'' na četvrtom mjestu poretka. Borba će se održati na stadionu GelreDome u nizozemskom Arnhemu. Očekuje se oko 27 tisuća gledatelja.

27-godišnji hrvatski kick-boksač zadnji nastup imao je u prosincu prošle godine. Tada je poražen od strane Francuza Nordinea Mahieddinea (26-10-0, 12 KO) u polufinalu Glory 76 turnira četvorice teškaša. Tim porazom prekinut je Plazibatov niz od četiri uzastopne pobjede, a sada se nada povratku na pobjedničke staze. Antonio je u sklopu sinoćnje Gloryjeve konferencije za medije odgovorio na nekoliko pitanja, a prije svega odgovorio je kako su tekle pripreme za iduću borbu.

''Treniraj jako, jedi dobro, kvalitetno spavaj, ne može biti jednostavnije'', rekao je Antonio i nasmijao okupljene, a zatim je odgovorio kako se osjeća zbog skorog nastupa te što možemo očekivati od njega 04. rujna kada uđe u ring.

''Osjećam se sretno i jedva čekam borbu. Napokon će biti publike nakon ovih sranja s koronavirusom i nadam se da će ostati tako. Možete očekivati da ću biti spreman i da ćemo Tarik i ja odraditi borbu večeri. Spreman sam za otvorenu borbu i rat, a nadam se da je i on spreman. Vidjet ćemo tko će napraviti prvi korak unatrag.''

Reporter koji je postavljao pitanje dao je dobru opasku kako su Plazibat i Khbabez obojica poznati kao beskompromisni borci koji ne rade korake unatrag, no upitao je našeg borca možemo li očekivati i neke tehničke elemente ili će ovo isključivo biti rat otvorenih razmjena.

''Više volim luđački rat nego neke tehničke stvari. Idemo ludo, najluđe što možemo pa ćemo vidjeti tko je luđi, neki tip iz Hrvatske ili 'Tenk'.'', odgovorio je Plazibat i nasmijao sve okupljene svojim pristupom.

Međutim, Antonio ne odbacuje činjenicu da će u borbi morati biti i tehnički na dobroj razini, a smatra kako je napredovao od prošlog nastupa.

''Vidjet ćete i nešto novo. Postajem bolji svaki dan, imam najbolje trenere u ovom sportu kroz zadnjih 20 ili 30 godina. Napredujemo i razvijamo se svaki dan te sam spreman to i pokazati. Mislim da je došlo moje vrijeme.'', rekao je Plazibat, a ubrzo je uslijedilo sučeljavanje četvorice boraca koji su sudjelovali na ovoj konferenciji za medije.

image
Tarik Khbabez i Antonio Plazibat
Screenshot (youtube, Glory)

Marokanaca Khbabez zadnje nastupe odradio je na Glory 77 priredbi koju je također činio turnir teškaša. Nakon pobjede nad Levijem Rigtersom u polufinalu, ''Tenk'' se suočio s najboljim teškašem današnjice, barem kada je kickboxing u pitanju. Međutim, Rico Verhoeven bio je prevelik zalogaj i završio je Marokanca nokautom u prvoj rundi. Tarik Khbabez nakon te priredbe koja se održala krajem sijećnja nije nastupao.

Glory je odlučio podijeliti konferenciju u nekoliko dijelova, a Izuzev Plazibata i Khbabeza, svoje mjesto pred medijima u istom terminu kao Antonio našli su upravo Plazibatov zadnji protivnik Nordine Mahieddine te njegov protivnik na Glory 78 priredbi, Raul Catinas. Priredbu će predvoditi borba između Badra Harija (106-15-0, 92 KO) i Arkadiusza Wrzoseka (12-5-0, 7 KO), a gledat ćemo i revanš dvojice ponajboljih kick-boksača na svijetu. Brazilac Alex Pereira (32-6-0, 21 KO) i Rus Artem Vakhitov (21-6-0, 8 KO) odmjerit će snage u sunaslovnoj borbi večeri. Radi se o revanšu iz siječnja ove godine, a Vakhitov će pokušati vratiti pojas poluteške kategorije koji je tada izgubio od Pereire podijeljenom sudačkom odlukom. Brazilac je inače i Gloryjev prvak srednje kategorije.

Kompletnu konferenciju za medije pogledajte OVDJE

Linker
20. travanj 2024 02:16