K1 i Boks

Badr Hari otkrio datum novog meča, pokušat će prekinuti sušu koja traje još od 2015. godine

Badr Hari
 DPPA/ddp USA/Profimedia
Novi meč Badra Harija održat će se u srpnju, kad će ga na Glory 78 priredbi čekati zanimljiv ispit

Nakon što je u prosincu prošle godine doživio težak poraz od Benjamina Adegbuyija, u meču koji je mnogima stvorio dojam da Badr Hari više nije sam vrh svjetskog kickboxinga, Marokanac će ipak krenuti u misiju istima dokazati suprotno. Odlučio je odraditi svoj ugovor s Gloryjem do kraja te je tako ugovorio novi meč.

17. srpnja u dvorani Ahoy u Rotterdamu, održat će se Glory 78 priredba u čijoj će glavnoj borbi nastupiti upravo "Golden Boy", kojeg čeka okršaj s Poljakom Arkadiszem Wrzosekom, dva puta nesuđenim protivnikom Antonija Plazibata, inače Harijevog timskog kolege i sparing partnera.

image
Glory

Hari se trenutno nalazi unutar niza od tri poraza i jedne poništene borbe (u kojoj je prvobitno upisao pobjedu), a posljednji put je pobjedu upisao sad već davne 2015. godine. Među ta tri poraza su dva od Rica Verhoevena, a oba su došla nakon ozljede 36-godišnjeg Marokanca te spomenuti od Adegbuyija, gdje je meč zapravo izgubio tako što je uslijed primanja štete jednostavno odustao. No, prije toga je izgledao dobro, čak je pri kraju druge runde umalo završio rumunjskog udarača. Jedan od najboljih svih vremena i zbog toga vjeruje kako ipak još uvijek ima ono što je potrebno za vratiti se na sam vrh.

Prvi korak u putu povratka bit će mu navedeni Arkadiusz Wrzosek, 28-godišnji poljski 201 centimetara visoki borac, koji je do sada u Gloryju nastupio dva puta, posljednji put još u studenom 2019. godine. Prošle je godine dva puta ugovarao meč protiv Antonija Plazibata, no isto tako je oba puta to bilo otkazano. U karijeri je do sada upisao 18 profesionalnih mečeva, upisavši 13 pobjeda i pet poraza, što nam samo dokazuje koliko je neiskusniji od Harija, koji na svom rezimeu ima omjer 106-15, uz 92 pobjede prekidom. Badr se trenutno nalazi na trećem, a Wrzosek na osmom mjestu Gloryjeve teškaške ljestvice.

Trenutno nije poznato više borbi za ovu priredbu, pa tako niti to hoće li se možda na programu naći Plazibat, što bi zapravo gledajući na okolnosti bilo vrlo realno te na neki način očekivano.

Linker
07. svibanj 2024 07:21