Regija

Plazibat i legendarni Hari na istom eventu! Antonija čeka posljednji suparnik Rica Verhoevena!

Antonio Plazibat
 Screenshot (Glory, YouTube)
Potvrđen je novi nastup, ali i novi protivnik najboljeg hrvatskog kick-boksača

Antonio Plazibat ugovorio je svoj prvi meč od prosinca 2020. godine i susreta s Nordineom Mahieddineom. Najbolji hrvatski kick-boksač nastupit će 17. srpnja u Rotterdamu, a za novog protivnika na Glory 78 priredbi imat će Tarika Khbabeza.

Vijest je to koju je u ponedjeljak preko svojih službenih kanala potvrdio sam Glory.

Plazibatu će ovo biti prvi ulazak u ring od Gloryja 76 na kojem ga je podijeljenom sudačkom odlukom nakon dodatne runde porazio ranije spomenuti Mahieddine. Antoniju je to, istaknimo, bio prvi poraz nakon četiri uzastopne pobjede.

Tko je Khbabez?

Riječ je o 29-godišnjem marokansko-nizozemskom udaraču i čovjeku koji je 2015. godine osvoji SUPERKOMBAT World Grand Prix turnir u teškoj kategoriji. Pored toga, borac nadimka 'The Tank' nastupao je i pod okriljem ONE Championshipa gdje je bio izazivač u poluteškoj kategoriji.

Od poznatijih suparnika, Khbabez je pobjeđivao Sebastiana Ciobanua, Nicolasa Wambu, Romana Kryklia, Nordinea Mahieddinea, Alaina Ngalanija, Ibrahima El Bounija, Andreija Stoicu, Andersona Silvu i Levija Rigtersa.

U posljednjem meču za suparnika je, i to u finalu Glory 77 turnira u teškoj kategoriji, imao Rica Verhoevena, ali je od najboljeg teškaša današnjice poražen nakon što zbog ozljede nije uspio odgovoriti na znak za početak druge runde.

Kao član Gloryja, Tarik je na 1-1, a jedinu pobjedu upisao je protiv Levija Rigtersa u polufinalu istog turnira.

Spomenimo da se Plazibat i Khbabez tako priključuju nedavno najavljenom eventu na kojem ćemo gledati meč legendarnog Badra Harija i Poljaka Arkadiusza Wrzoseka.

Linker
24. travanj 2024 20:18