K1 i Boks

Belfortov trener skeptičan oko otkazivanja De La Hoye, Holyfield službeno potvrđen kao zamjena

Vitor Belfort i Derik Santos
 Michael Reaves/Getty images/ProfimediaMichael Reaves/Getty images/Profimedia
Oscar De La Hoya borbu protiv Vitora Belforta otkazao je zbog koronavirusa

Narednog vikenda, točnije 11. rujna snage u boksačkom ringu trebali su odmjeriti legendarni MMA borac Vitor Belfort i boksačka ikona Oscar De La Hoya. Nažalost, De La Hoya je borbu morao otkazati jer se zarazio koronavirusom, a fanove je o tome obavijestio putem Instagram profila gdje je priložio i video iz bolnice.

''Želio bih da ovo svi čujete direktno od mene. Iako sam potpuno cijepljen, dobio sam COVID i više nisam u stanju boriti se idućeg vikenda. Pripreme za povratak su mi posljednjih mjeseci značile sve na svijetu i želim svima zahvaliti na podršci. Trenutno sam u bolnici na tretmanu i vjerujem kako ću biti u ringu do kraja ove godine", rekao je de la Hoya uz video snimku koju možete vidjeti ispod odlomka.

Derik Santos, trener Vitora Belforta nije naročito uvjeren u navode i razloge otkazivanja od strane ''Golden Boya''. Naime, Santos smatra kako se De La Hoya povukao iz meča kada je vidio koliko Vitor Belfort ozbiljno shvaća tu borbu te koliko dobro odrađuje svoje pripreme.

''Ne želim iskazati nepoštovanje prema Oscaru, pogledao sam njegov video, ali ako ću biti iskren, i dalje sam skeptičan. Nešto oko svega toga se ne čini točnim. Koliko je to loše zapravo izgledalo. Znam da možete dobiti COVID ako ste cijepljeni s dvije doze, no nešto mi tu nije u redu. Možda je on shvatio koliko smo ozbiljno shvaćali ovu borbu. ne znam. Koliko mi je poznato, njihova strana nije pokušala premjestiti meč za drugi datum kao što to drugi rade. Zato sam malo skeptičan. Mislim da se Oscar jednostavno počeo zapitkivati u što se upustio. Mi bismo mu pružili jako dobar boksački meč. Bili smo spremni. Ako ovaj čovjek stvarno ima COVID, onda mu želim brzi oporavak.'', rekao je Derik Santos za Vegas Insider.

Inače, ono što se nagađalo, postalo je i službeno. Oscara De La Hoyu zamijenit će 58-godišnji Evander Holyfield. Nekadašnji višestruki prvak teške kategorije nije profesionalno nastupao od 2011. godine i pobjede protiv Briana Nielsena. Međutim, Evander već neko vrijeme pokušava preko Trillera doći do meča protiv Mikea Tysona, a borba protiv gotovo 15 godina mlađeg Belforta biti će dobar pokazatelj Holyfieldove forme i trenutnih mogućnosti. Organizatori priredbe morali su prebaciti priredbu iz Los Angelesa (Kalifornija) na Floridu jer kalifornijska Atletska komisija ne želi dopustiti Holyfieldu nastup u profesionalnom boksačkom meču što je razumljivo kada uzmemo u obzir da je Holyfield oko mjesec dana udaljen od 59. rođendana i nije nastupao deset godina.

Borba između Belforta i Holyfielda planirana je na osam rundi koje će trajati dvije minute. Holyfield je osjetno veći borac od De La Hoye te Belfort neće imati prednost u veličini kao što je trebao imati protiv ''Golden Boya''. U svakom slučaju, čeka nas zanimljiva večer u noći sa subote na nedjelju, a u sunaslovnoj borbi večeri imat ćemo prilike pogledati borbu Andersona Silve i Tita Ortiza.

Linker
23. travanj 2024 12:10