K1 i Boks

Bellator 221: Pitbull nokautirao Chandlera i postao dvostruki prvak, Lima brutalnim aperkatom ugasio Pagea

Bellator je dobio svog drugog prvaka dvije različite divizije i prvog sudionika finala velteraškog turnira. Prvi spomenuti je Patricio “Pitbull” Freire koji je u prvoj rundi nokautirao Michaela Chandera, a na isti način je do pobjede, no u drugoj rundi, došao i Douglas Lima. On je prvi poraz u karijeri nanio Michaela Pageu.

Dugo očekivana bila je borba Michaela Chandera i Patricia Freira, a na kraju je prebrzo završila. Okršaj prvaka lake i perolake kategorije okončan je tako da je Freire postao istovremeni prvak dvije kategorije, no o završetku borbe još će se neko vrijeme pričati. Krenuo je ovaj duel otvoreno s obje strane i očekivala se borba prepuna akcije. Ipak, nakon samo minutu ona je završila. Freire je eskivirao jedan napad Chandlera lijevim direktom i preko ruke mu provlači kroše. Taj udarac odsjeda na potiljku Amerikanca, koji pada na pod. Freire se baca na njega te u žaru borbe pogađa još jedan udarac u potiljak, koji je dosadašnjeg prvaka ugasio. Krenula je još kratka serija udaraca do sudačkog prekida. Tijekom podizanja boraca, kad je već sve bilo gotovo, Brazilac šalje još jedan nepotreban udarac u potiljak Chandlera, iako je borba bila gotova. To se ipak nije kaznilo, kao što se niti očiti udarci u potiljak nisu smatrali ilegalnima. Naime, Brazilac je to izveo bez namjere i zbog toga je njegova pobjeda čista. Nažalost, zbog ovako nesretnog završetka, fanovi nisu dobili ono čemu su se nadali.

Nisu fanovi dobili puno niti u borbi koja je po mnogima bila u startu zanimljivija od gore obrađenog “main eventa”. Douglas Lima imao je misiju nanijeti prvi poraz u karijeri Michaelu Pageu i u tome je uspio. Nakon podosta siromašne prve runde, u kojoj je Lima osujetio jedan napad i došao do rušenja te kontrole do kraja dionice, sam početak druge runde donio je kraj. Nakon jednog vrlo dobrog krošea Pagea, koji je stvorio male probleme Brazilcu, Lima je završio borbu na impresivan način. Desnim low kickom uspio je izbaciti Engleza iz balansa i poslati ga na pod. Page se pokušao ustati, ali tijekom tog procesa primio je snažan aperkat točno u bradu i istog trenutka ostao je bez svijesti. Bio je to prvi poraz Pagea u karijeri, a za Limu pobjeda vrijedna mjesta u finalu. Tamo će ga čekati pobjednik borbe Rorya MacDonalda i Neimana Graciea.

Glavni program ove priredbe sadržavao je još tri borbe. Svakako najzanimljivija bila je ona u perolakoj kategoriji, gdje je A.J. McKee potvrdio svoju kvalitetu, a Bellator je dobio potvrdu sjajne procjene kojeg borca trebaju graditi u svoju novu zvijezdu. Mladi McKee je dijete Bellatora za koje se dugo čekala prava borba, a bivši prvak Pat Curran bio je upravo to. McKee je ovim putem prošao ispit zrelosti tako što je sve tri runde bio bolji borac, odlično je kombinirao boks s pravovremenim odlukama za rušenja i kontrolu te je čistom sudačkom odlukom došao do fenomenalnog omjera 14-0. Sve svoje dosadašnje borbe odradio je u Bellatoru, a jubilarna 15. mogla bi mu čak biti za titulu kategorije do 66 kilograma.

Bez problema je do pobjede u svom drugom profesionalnom nastupu došla bivša kečerska zvijezda, Jake Hager. On je prekidom sredinom prve runde savladao T.J. Jonesa. Program je otvorila pobjeda Tywana Claxtona, koji je tehničkim nokautom u trećoj rundi završio Jamesa Bennetta.

Bellator 221 – Rezultati glavnog programa

Patrício Freire def. Michael Chandler – KO (R1 1:01)

Douglas Lima def. Michael Page – KO (R2 0:35)

A. J. McKee def. Pat Curran – jednoglasna sudačka odluka

Jake Hager def. T.J Jones – SUB (R1 2:36)

Tywan Claxton def. James Bennett – TKO (R 3 2:09)

Linker
19. travanj 2024 21:41