K1 i Boks

Ben Whittaker otvoren je za borbu protiv Chrisa Eubanka Jr: Posredstvo najbrže rastuće boksačke promocije

Ben Whittkaer

 SKY SPORTS
Najbrže rastuća britanska boksačka promocija ne bi imala ništa protiv

Nakon što je Boxxer u kolovozu potpisao Chrisa Eubanka Jr.-a, špekulacije oko mogućeg meča između Bena Whittakera i Eubanka sve su jače.

Obojica sada imaju istog promotora, a borba između mladog talenta i jednog od najpoznatijih imena britanskog boksa počinje privlačiti sve veću pažnju.

Whittaker i Eubank borit će se na istoj priredbi, na uvodnim borbama meča između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola u Saudijskoj Arabiji, 21. listopada. Ovo će biti prvi put da su obojica zajedno na istoj pozornici otkako se počelo govoriti o njihovom mogućem okršaju.

Whittaker je u razgovoru za Sky Sports News bio upitan o mogućnosti borbe protiv Eubanka te nije izbjegavao tu temu.

"Naravno, nikad ne reci nikad" izjavio je Whittaker. "On je to nazvao ‘seksi borbom‘ – ja bih to više nazvao ‘Ljepotica i zvijer‘. Ali da, naravno, nikad ne reci nikad, to je dobra fantazijska borba. On ima veliko ime i tko zna? Ja bih bio za to."

Glavno pitanje vezano uz ovu borbu je u kojoj bi se težinskoj kategoriji održala, s obzirom na to da borci dolaze iz dvije različite kategorije.

Eubank se natječe u srednjoj kategoriji, no neke od svojih najboljih izvedbi imao je na 76 kilograma. Tako je 2019. godine porazio Jamesa DeGalea, koji je prethodno napustio svoj IBF naslov u supersrednjoj kategoriji kako bi se suočio s Eubankom.

Whittaker, koji se bori u poluteškoj kategoriji, izjavio je da bi bio spreman suočiti se s Eubankom u međukategoriji.

"To bi bila jednokratna borba," dodao je Whittaker. "Morali bismo se dogovoriti oko međukategorije – nadam se supersrednje. Ali ako je on spreman, i ja sam. Recite Turkiju Alalshikhu da to organizira. Meni to odgovara."

Eubank se nedavno također pojavio na Sky Sports Newsu i bio upitan o mogućnosti prelaska u višu kategoriju kako bi se suočio s Whittakerom. Zvijezda je bila iznenađena što se o toj borbi uopće razgovara, ali je brzo postao otvoren za tu ideju.

"Iskreno, nikada nisam razmišljao o tome" priznao je Eubank. "Tko zna? Slušajte, ove godine sam došao do 86 kilograma. Ne znam kako. Nikada prije nisam bio te težine."

"Imam 34 godine, možda se metabolizam usporava, ali stao sam na vagu i imao sam 86 kilograma. Je li to poluteška kategorija? Tko zna?"

Linker
05. rujan 2024 10:26