K1 i Boks

‘Bio sam siguran da će pobijediti onaj koji zada prvi, čisti udarac, ali Dubois očito može podnijeti snažan udarac‘

Vladyslav Sirenko

 Instagram (vlad Sirenko)
29-godišnji ukrajinski teškaš priznaje kako je iznenađen Duboisovom srčanošću koju je prezentirao protiv Hrgovića

Početkom ovog kalendarskog mjeseca Filip Hrgović prvi puta u karijeri osjetio je gorak okus poraza, a gorčina će vjerojatno biti prisutna još neko vrijeme, možda sve do povratka na pobjedničke staze.

Daniel Dubois bio je najteži Hrgovićev ispit u dosadašnjoj karijeri, a iako je Hrgović vodio nakon prvih šest rundi, borbu je na koncu izgubio. Daniel Dubois pojačao je tempo u sedmoj rundi, dok je naš Hrgović vidno počeo usporavati. ‘‘Namirisao je‘‘ Dubois priliku za doći do pobjede prekidom, veliku štetu radio je Hrgovićevom licu i liječnik je početkom osme runde zatražio od suca da prekine meč.

Moramo priznati kako smo ostali neugodno iznenađeni raspletom tog meča i Hrgovićevim izdanjem nakon prve polovice meča. Vjerovali smo kako je Filip potencijal za sam vrh, ali Dubois je razotkrio sve njegove nedostatke i pred Hrgovićem je period u kojem će morati znatno unaprijediti neke segmente svoje igre, ako cilja na sam vrh.

Zanimljivo je kako Hrgović ipak dobiva pohvale od strane boksača koji su trenirali s njim i bili su dio njegovog trening kampa. Nedavno smo vam prenosili riječi Johnnyja Fishera, engleskog teškaša koji će 6. srpnja (sedmi mjesec) boksati protiv našeg Alena Babića. Fisher je u hvalospjevima pričao o Hrgovića i sparinzima s ‘‘El Animalom‘‘, a Hrgović je pohvale dobio i od strane Vladyslava Sirenka (21-0), neporaženog ukrajinskog teškaša.

Sirenko je za Seconds Out istaknuo kako je ostao iznenađen Duboisovom sposobnošću da podnese udarac, jer Hrgović udara vrlo snažno.

‘‘Bilo je to odlično iskustvo i zadovoljstvo je dijeliti ring s Hrgovićem.‘‘, započeo je Sirenko osvrćući se na sparinge s Hrgovićem, a zatim je dodao:

‘‘Bio je dobar na sparinzima, ali borba s Danielom teška je borba i izgledi su bili 50-50 uoči meča. Bio sam siguran da će pobijediti onaj koji prvi zada čisti, jaki udarac, ali vidjeli smo kako Dubois očito može podnijeti snažan udarac.‘‘, ističe Sirenko.

Dubois je pobjedom nad Hrgovićem vjerojatno osigurao meč protiv Anthonyja Joshue u devetom mjesecu ove godine. Bit će to jako zanimljiv okršaj dvojice ponajboljih britanskih teškaša, a Sirenko se mučio s odabirom favorita.

‘‘Obojica su fizički vrlo snažni i odlično pripremljeni. Tko bude spremniji na taj dan, doći će do pobjede, a ja malu prednost ipak dajem Joshui. Možda jer nešto stariji i iskusniji.‘‘, dodao je Ukrajinac.

Inače, Vladyslav Sirenko trenutno je 38. teškaš svijeta prema BoxRecu i priželjkuje priliku protiv nekog od zvučnijih imena kako bi se napravio dodatni iskorak.

Njegov kompletan intervju za Seconds Out možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
25. lipanj 2024 23:10