K1 i Boks

‘Bit će to paklena borba. Pomalo je izgubio korak, savršeno je vrijeme da bude svrgnut‘

Vasiliy Lomachenko

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
Legendarni bivši boksač i sadašnji promotor ponudio je svoje viđenje potencijalnog meča Davisa i Lomachenka

Prema riječima čelnika Top Rank promocije, Boba Aruma, njegov borac Vasiliy Lomachenko je u pregovorima za borbu s Gervontom ‘‘Tank‘‘ Davisom.

Lomachenko je trostruki svjetski prvak u različitim težinskim kategorijama i trenutno drži IBF titulu u lakoj kategoriji nakon što je pokazao jedno od svojih najboljih izdanja u pobjedničkom nastupu protiv bivšeg prvaka, Georgea Kambososa. Ukrajinac je postao prvi čovjek koji je zaustavio Kambososa nakon što je ručnik bačen iz kuta u jedanaestoj rundi zbog niza razornih udaraca u tijelo.

‘‘Tank‘‘ se vratio u ring prošlog mjeseca po prvi put nakon što je prije više od godinu dana zaustavio Ryana Garciju. Suočio se s dotad neporaženim Amerikancem, Frankom Martinom, kojeg je završio u osmoj rundi kada je uputio težak aperkat, a nakon toga i odlučujući lijevi direkt.

Prije borbe, Davis je jasno dao do znanja da je Lomachenko na njegovoj listi željenih protivnika, a sada su započeli pregovori o njihovoj borbi krajem godine.

Govoreći za ES NEWS o mogućem ujedinjenju titula, legendarni bivši borac i sadašnji promotor, Oscar De La Hoya, smatra da je sada savršeno vrijeme za Davisa da slavi protiv Lomachenka.

"Mislim da će to biti dobra borba, ali mislim da će ‘Tank‘ sa svojom mladošću imati prednost, a Loma je pomalo izgubio korak i ne kažem to s nepoštovanjem, to se jednostavno događa, vrijeme vas sustigne. Mislim da je savršeno vrijeme za ‘Tanka‘ da svrgne Lomachenka, ali bit će to paklena borba."

Još jedan borac koji traži borbu s Davisom je WBC prvak lake kategorije, Shakur Stevenson, koji dolazi nakon još jedne dominantne, iako ne pretjerano uzbudljive, bodovne pobjede protiv Artema Harutyunyana.

Linker
07. rujan 2024 15:20