K1 i Boks

Bivši Hrgovićev protivnik opisao Joshui kako bi njihov meč tekao u samo jednoj riječi, pogledajte što je rekao

Anthony Joshua

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Britanac mu je na vrhu liste prioriteta s kim bi se borio

Zhilei Zhang je na sjajnom valu nakon izvrsne 2023. godine u teškoj kategoriji i bacio je oko na sljedeću metu. "Big Bang" je prisilio doktora na prekid u njegovom prvom ovogodišnjem dvoboju s Joeom Joyceom, čime je Britanac izgubio prvi put i poremetio izglede za napad na sam tron.

Joyce je hrabro uzeo neposredan revanš, ali je i tada pao nakon brutalnog desnog krošea koji ga je poslao na platno i razbio njegovu auru nepobjedivosti u rujnu.

S te dvije pobjede, Zhang drži privremeni WBO naslov svjetskog prvaka i na čelu je u redu za susret s Oleksandrom Usykom u obveznoj obrani.

Nažalost po 40-godišnjeg kontraša, Usyk ima planove boriti se s WBC prvakom Tysonom Furyjem i okruniti neprikosnovenog prvaka kraljevske kategorije. Klauzula o revanšu u ugovoru znači da će bivši protivnik Filipa Hrgovića vjerojatno morati čekati da se suoči s pobjednikom ili se natjecati za pojas ako on bude upražnjen.

Jasno je dao do znanja da u međuvremenu neće imati lake borbe i rekao je za FightHype.com da je dvostruki svjetski prvak Anthony Joshua na njegovom popisu. Na pitanje kako će teći ta borba, rekao je jednu riječ, izgovorenu na engleskom.

"Spavanje."

To upozorenje o nokautu neće se olako shvatiti s obzirom na to da Zhang ima 21 prekid u 26 pobjeda. Dvojica teškaša imaju povijest koja seže još od Olimpijskih igara u Londonu 2012. – četvrtfinalni okršaj. Joshua je bio bolji u razmjeni tijekom druge runde, uzvratio je Zhangu dobro odmjerenom desnom rukom i poslao ga na pod.

Zhang bi kasnije rekao da je Joshua ‘pobjegao‘ tijekom treće runde na putu do pobjede odlukom – nešto za što ga je optužio da radi i u profesionalnom boksu. Ipak, Joshua prvo ima zadatak riješiti Otta Wallina. Tek onda, može gledati dalje...

Linker
28. travanj 2024 20:15