K1 i Boks

Bivši protivnik Anthonyja Joshue prozvao Wildera: ‘Stojiš mi na putu, moram nahraniti obitelj!‘

Deontay Wilder

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Sigurno ima informacije kako ga pobijediti budući da je sparirao s Tysonom Furyjem

Mnogi su ljudi uzbuđeni što će vidjeti Deontaya Wildera ponovno u ringu, a jedan čovjek koji je pokazao solidne rezultate protiv Anthonyja Joshue sada je ponudio da to i ostvari. Tijekom ove godine obožavateljima je rečeno da će Wilder i Joshua konačno ući u ring jedan s drugim početkom 2024. godine u Saudijskoj Arabiji, ali pregovori su na ledu zbog određenih promjena u Saudijskoj Arabiji.

To ostavlja obojicu u potrazi za protivnikom dok se nastavljaju obnavljati nakon velikih poraza – Joshua dvaput od Oleksandra Usyka i Wilder dvaput od Tysona Furyja. Jedna od Joshuinih povratničkih pobjeda bila je protiv Amerikanca Jermainea Franklina, koji mu je pružio dobar test tijekom svih 12 rundi, kao što je to učinio protiv Dilliana Whytea.

Iako je izgubio obje borbe na bodove, Franklin se pokazao kao solidan konkurent u tom procesu. U razgovoru za Seconds Out, potvrdio je da mu je Wilder na nišanu.

“Da, mislim, bilo tko na vrhu. Osjećam da, uz dužno poštovanje, ako ste na vrhu, stojite mi na putu. Ja sam borac na kraju dana i moram hraniti obitelj.”

Zatim su ga pitali bi li slijedio nacrt za pobjedu nad Wilderom koji je postavio bivši sparing partner Fury, ali nije se u potpunosti složio.

“Ne mogu to reći jer smo ja i Fury dva različita stilska borca. Ali vidio sam neke stvari koje je radio, a koje bi mogle pomoći. Vidio sam neke od stvari koje je radio kad smo sparirali. Ja bih to iskoristio. Ne želim krasti stvari od ljudi, ali usavršavamo naše pripreme, pregledavam puno snimaka, vidim male stvari koje mogu iskoristiti, no ne bih rekao da mi je dao opći plan igre kako pobijediti Wildera. Mislim da, on (Wilder) ima snagu koju morate biti svjesni, ne želite se dovesti u situaciju da vas udari desnom rukom, ali ja volim boksati, volim se tući. Kad dođe vrijeme, postavit ću se strateški, ali ću učiniti ono što moram. Pokušat ću biti pametan u vezi s tim.”

Franklin protiv Wildera predstavljao bi solidnu borbu za obojicu u ovoj fazi njihovih karijera i dobrodošlu aktivnost za potonjeg, koji je izvan ringa od listopada prošle godine, a čak i tada je to trajalo samo jednu rundu.

Linker
15. svibanj 2024 05:16