K1 i Boks

Bivši prvak predvidio potencijalnu borbu Furyja i Joshue: ‘Naučit će ga lekciju, bolje da mu ne prilazi‘

Joshua i Fury

 Brian J Ritchie/hotsauce/Shutterstock Editorial/Profimedia
Šteta je što se taj meč (još) nije odvio

O borbi Tysona Furyja i Anthonyja Joshue priča se godinama, a u jednom su trenutku obje strane čak stavile potpis na ugovor za obračun u teškoj kategoriji.

Godine 2021. Joshua je imao WBA, WBO i IBF naslove, dok je Fury, svjež nakon pobjede nokautom nad Deontayem Wilderom, imao WBC pojas. Tada su i dogovorili uvjete za povijesni neprikosnoveni okršaj koji bi nedvojbeno bio najveća boksačka borba ikada u Britaniji.

Govoreći o potencijalnoj borbi Franku Bruni – koji je i sam bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji – "Gypsy King" je rekao:

“Stvarno se veselim izazovu. Ovo bi moglo zvučati čudno, ali ja sam profesionalac već 13 godina i putujem svijetom da bih pronašao nekoga tko me u osnovi može pobijediti, a nisam ga pronašao do sada u 32 borbe.”

Sam Bruno nastavio je s iznošenjem svojeg mišljenja o obračunu, izjavivši da će Fury svom kolegi Britancu održati boksačku lekciju.

"Mislim da ti se Joshua ne bi trebao približavati jer ćeš ga naučiti lekciju koju znaš, lekciju boksa."

Nažalost, fanovi nikada nisu vidjeli je li Brunovo predviđanje bilo točno, jer je Fury umjesto toga bio prisiljen suočiti se s Wilderom treći put nakon što je Amerikanac dobio arbitražnu bitku. Treća borba završila je na isti način kao i njihovo drugo natjecanje, s Furyjem koji je nokautirao "Bronze Bombera" u klasiku teške kategorije prepunog akcije.

Fury je nastavio braniti svoj naslov još dvaput, prvo protiv obveznog izazivača, Dillian Whitea, a zatim je imao još jednu trilogiju protiv "starog prijatelja" Dereka Chisore.

Joshua je s druge strane od tada izgubio sve svoje pojaseve, pretrpjevši uzastopne poraze od bivšeg neprikosnovenog prvaka u kruzer kategoriji, Oleksandra Usyka.

Fury se sljedeći put susreće s MMA zvijezdom, Francisom Ngannouom krajem idućeg mjeseca (28.10.), dok je izgledalo da će se Joshua suprotstaviti Wilderu u novoj godini, ali pregovori su zapeli te se još ne zna što će biti s tom borbom.

Linker
27. travanj 2024 20:42