K1 i Boks

Bivši prvak opleo po Wilderu: ‘Znam da me se bojiš, Isus mi je rekao da ću te nokautirati!‘

Deontay Wilder

 ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA Angela Weiss/afp/profimedia
Već neko vrijeme se pokušava dogovoriti ovaj meč, no bez uspjeha

Dok traje bitka da postane sljedeći protivnik Deontaya Wildera, jedan bivši prvak sada je izjavio da se Amerikanac "boji" boriti protiv njega.

Čini se da je mnogo mjeseci ove godine Britanac Anthony Joshua bio taj koji je mogao osigurati veliki obračun s "Bronze Bomberom", iako su razgovori u posljednje vrijeme utihnuli i priča se da će se borba vjerojatnije dogoditi u ožujku ili travnju sljedeće godine.

Odmah iza njih u pregovorima je Andy Ruiz Jr, bivši WBA, WBO i IBF prvak koji je spektakularno skinuo Joshuu s trona kao teškog autsajdera jedne divlje noći u New Yorku 2019. godine. Ruiz je izgubio pojaseve u neposrednom revanšu u prosincu te godine i od tada je pobijedio Luisa Ortiza i Chrisa Arreolu da bi se vratio u igru.

U početku je njegova borba s Wilderom bila naređena kao finalni eliminator WBC-a prije nego je to poništeno i činilo se da su pregovori prekinuti nakon nekoliko javnih svađa i zahtjeva obje strane. Govoreći za Little Giant Boxing, Ruiz je sada rekao da se Wilder boji suočiti s njim.

“Hajde, imaš moj broj, nazovi me, učinimo to, brate. Znam da si malo uplašen. Ako je toliko samouvjeren da će me srušiti i to je laka borba, neka se to dogodi. Ovdje sam da riskiram. Nisam ovdje da nađem tučnjavu za ugađanje, samo se želim boriti s tobom.”

Ruiz je tada objasnio da je njegovo samopouzdanje proizašlo iz sna koji je sanjao.

"Znate zašto? Imao sam san. Isus Krist mi je rekao da ću te nokautirati. Neću reći u kojoj rundi, ali pobijedio sam. Bog mi je dao san da sam ga prebio, nokautirao i dobio borbu.”

Ruiz protiv Wildera predstavljao bi dobar meč u teškoj kategoriji za obojicu ako bi na kraju bio ugovoren, ali ima puno faktora koji u ovom trenutku ne idu u prilog ugovaranju ove borbe..

Linker
30. travanj 2024 02:27