K1 i Boks

Bivši prvak prognozirao okršaj Joshue i Ngannoua: ‘Ne želim da ovo zvuči kao da ga ne poštujem, ali...‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 DANIEL LEAL Afp
Khan je istaknuo kako će ‘Predatoru‘ potencijalno biti lakše nokautirati Joshuu nego što je to bio slučaj s Furyjem

Dvanaest dana dijeli nas od boksačkog meča između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua u Rijadu (Kingdom Arena), a sukladno tome, medijskim prostorom višestruko se množe analize i prognoze povezane s njihovim okršajem. Svoje su viđenje prethodno iznijeli brojni borci, treneri i analitičari, a među posljednjima je to učinio bivši svjetski prvak (WBC i IBF) u super lakoj kategoriji - Amir Khan.

"Mislim da je Joshua vrlo pametan borac, no to će i dalje biti teška borba za njega jer će Ngannou imati više samopouzdanja u ovoj borbi, te misli da može ozlijediti i nokautirati Joshuu. Kaže da Joshua ima slabu bradu pa će se stvarno potruditi i pokušati bacati te velike bombe. Ako ga pogodi, tko zna što bi se moglo dogoditi... U teškoj kategoriji jedan udarac može promijeniti ishod borbe", rekao je nekoć jedan od najpopularnijih boksača svijeta u razgovoru za All Out Fighting pa povukao paralelu s onim što je Ngannou prethodno isporučio protiv Furyja:

"Furyja je teško čisto pogoditi. Toliko vrhunskih boksača ga je pokušalo nokautirati, rušiti ili ozlijediti...Ne želim da ovo zvuči kao da ne poštujem Joshuu, smatram da je on odličan boksač, ali mislim da je njega lakše pogoditi nego Furyja".

Iako Khan, po svemu sudeći, Ngannouu daje ozbiljne šanse da pobijedi "AJ"-a nokautom, ipak ističe da će bivši dvostruki svjetski prvak u tom meču imati poseban zadatak.

"Način na koji ljudi gledaju boks sada, nakon borbe Ngannoua i Furyja, sugerira da su boksački pomalo slabiji od MMA boraca. To je ono što Joshua mora promijeniti i pokazati im da boksači nisu slabiji, već da su, naprotiv - bolji i snažniji", zaključio je 37-godišnjak.

Linker
26. travanj 2024 03:08