K1 i Boks

Bivši prvak savjetovao Joshuu: ‘Hrgović je vrlo pobjediv, prihvati borbu protiv njega. Kao stvoren je za tebe‘

Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Lako otpisuje Hrgovića: ‘ Mislim da je on kao stvoren za Joshuu. To je vrlo lagana borba za ‘AJ-a‘‘

Posljednja borba Anthonyja Joshue, koja se održala 8. ožujka, bila je pravi spektakl u Rijadu. U samo dvije runde, završio je Kamerunca brutalnim nokautom sa kojim se Tyson Fury dobrano namučio te tako nastavio s pobjedama nakon što se uspješno oporavio od dva uzastopna poraza od Usyka.

Pobjedom nad „Predatorom“, Joshua postaje prvi čovjek koji bi trebao napasti titulu i pobjednika iz meča Tyson Fury protiv Oleksandra Usyka koji se bore nešto kasnije ove godine. Naime, Usyk i Fury, u svome ugovoru, imaju klauzulu za revanš te bi se eventualan napad „AJ-a“ desio tek 2025., najranije.

Bivši višetežinski prvak Carl Frampton misli kako je za Britanca najbolja opcija ostati aktivan i za idealnog idućeg protivnika sugerira mu, ni više ni manje, nego našeg Filipa Hrgovića. U razgovoru za TNT sports, Frampton govori kako je „El Animal“ vrlo povoljna borba za Joshuu te da nema što razmišljati.

"Da sam ja „AJ“, mislim da bi prihvatio borbu protiv Hrgovića", rekao je Frampton.

“Mislim da je Hrgović kao stvoren za Joshuu. To je vrlo, vrlo lagana borba za AJ-a. Imao bih ga kao velikog favorita u tom meču.”

„Ne može čekati Usyka i Furyja, to bi mogle biti tri borbe, možda. Dakle, trebao bi uzeti borbu i nadati se onda nakon toga da ide na pobjednika za titulu.”

Frampton je pohvalio Joshuu jer je ostao aktivan i prekršio norme boksača visokog profila jer se Joshua borio čak četiri puta tijekom prošle godine.

"Sviđa mi se", nastavio je Frampton. “Često se žalimo kada borci nisu toliko aktivni.“

Ovaj slučaj, idealan je primjer kako se lagano neporaženi Hrvat ponovno otpisuje. Hrgoviću u meču s Joshuom malotko daje ikakve šanse, no iz puta u put „El Animal“ iznenadi te u boksu može presuditi jedan jedini udarac. Nadamo se da će naš sunarodnjak čim prije dobiti priliku da utiša sve ljude koji sumnjaju u njega tijekom cijele njegove karijere i napokon donese titulu prvaka teške kategorije u Hrvatsku.

Linker
24. ožujak 2024 15:02