K1 i Boks

Bivši prvak tvrdi da mu je Chisora unaprijed rekao da će Whyte pasti na doping testu: ‘Pripremao se za Joshuu‘

Anthony Joshua i Derek Chisora 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Chisoru se odmah počelo proglašavati Joshuinim sljedećim protivnikom i zamjenskim borcem za Dilliana Whytea, ali to nije čudno jer je on sada Joshui vjerojatno najmanji rizik

Doping skandal Dilliana Whytea doveo je u pitanje održavanje cijelog boksačkog spektakla ovoga tjedna, a jučer je DAZN-ov šef rekao da je to realna mogućnost o kojoj ćemo više čuti početkom tjedna. Kako god, novih informacija nema, ali se iskreno nadamo da do toga neće doći.

Međutim, jednu zanimljivu informaciju je sinoć iznio David Haye. On tvrdi da mu je Derek Chisora unaprijed rekao da će Whyte pasti na doping testu te da se već počeo pripremati za Joshuu:

‘‘Zapravo je smiješno. Derek Chisora me nazvao prije tjedan dana i rekao mi točno što će se dogoditi. Derek mi je još prije tjedan dana rekao da će Whyte pasti na doping testu. Međutim, nisam obratio previše pažnje na to. Uvjeravao me da je on taj koji će se boriti protiv Joshue, ali mi je rekao da to zadržim za sebe‘‘, rekao je Haye za Seconds Out.

‘‘Onda su došle vijesti da se Dillian neće boriti protiv Joshue 12.8. Derek je trenirao za tu borbu, doveo je isti tim i isti kamp kao kad se pripremao za Usyka. To nije učinio još od te borbe s Usykom. Svjestan je da treba još jedan takav nastup. Jako, jako zanimljivo‘‘, dodao je.

Je li se tu radilo o čistom pogađanju, vjerojatno jest. Chisoru se odmah počelo proglašavati Joshuinim sljedećim protivnikom i zamjenskim borcem za Dilliana Whytea, ali to nije čudno jer je on sada Joshui vjerojatno najmanji rizik. Svi bi smo voljeli da naš Filip Hrgović dobije tu ulogu, no pitanje je koliko je to realno.

Linker
02. svibanj 2024 15:02