K1 i Boks

Bivši prvak inzistira na okršaju Joshue i Hrgovića: ‘Bolja borba nego s Whyteom, to je ono što želimo gledati!‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Ide toliko daleko i govori da je Hrgović jedina vrijedna opcija

Tjedan dana prije boksačke priredbe u londonskoj O2 Areni, na kojoj će boksati i naš Filip Hrgović, organizatori su obavijestili javnost kako je glavna borba večeri, ona u kojoj su snage ponovno trebali odmjeriti Anthony Joshua i Dillian Whyte - otkazana. Razlog je taj što je Whyte, uslijed nasumičnog testiranja na nedozvoljene supstance isporučio "nepovoljne" rezultate, odnosno, pao je na doping testu.

Eddie Hearn i Matchroom Boxing sada su na sto muka jer moraju naći adekvatnu zamjenu, ali član Kuće slavnih i bivši prvak, Carl Froch, smatra da savršenu zamjenu imaju upravo na istoj priredbi gdje su se ova dvojica trebala boriti, a to je - Filip Hrgović! Štoviše, ide toliko daleko i govori da je "El Animal" jedina vrijedna opcija, čak i bolja od prvotnog plana.

"Joshua se mora boriti. Na ovoj priredbi imamo ugovorenu borbu Hrgovića i McKeana i to bi moglo spasiti cijeli event. Ako Hrgović stvarno pristaje na borbu s njim i ‘AJ‘ se složi, gledat ćemo sjajan okršaj. Hrgović je veoma dobar i sposoban borac te će pružiti sjajan test za Joshuu i fanovi će pobijediti ako se ovo održi", započeo je Froch, a onda nastavio s pohvalama prema najboljem hrvatskom teškašu:

"Budimo iskreni, to je borba koju želimo gledati, to može spasiti sve, ali nisam siguran koliko se ta opcija sviđa Joshui. Hrgović mu je jako težak protivnik te je to pravi test za njega ako se želi vratiti na najviše stepenice. To je puno bolji okršaj nego što je trebao biti s Whyteom i nadam se da će se ugovoriti, jer ako se to ne dogodi, nitko neće biti toliko zainteresiran za to", kazao je na svom YouTube kanalu.

Teško je reći bi li Joshua pristao na borbu s protivnikom Hrgovićevog kalibra prije velike borbe s Wilderom, no treba se nadati da će ipak doći do toga. Filipe, držimo fige!

Linker
28. travanj 2024 07:03