K1 i Boks

Bivši svjetski prvak najavio povratak u ring i prozvao Babićevog ‘krvnika‘: ‘Taj će pojas uskoro biti moj!‘

Lukasz Rozanski

 Screenshot/Instagram (Lukasz Rozanski)
Tony Bellew već neko vrijeme ‘na radaru‘ ima Lukasza Rozanskog

Tony Bellew objesio je rukavice o klin sredinom studenog 2018. godine, nakon što je, u meču za apsolutnog prvaka "cruiserweighta", izgubio od Oleksandra Usyka tehničkim nokautom u osmoj rundi. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 34 profesionalna meča (30 pobjeda, tri poraza i jedan neriješen ishod), a bio je i WBC-ov prvak svijeta u kruzeru, sve dok ga slavni Ukrajinac "de facto" nije poslao u mirovinu. Bellew se nakon toga pronašao u ulozi stručnog boksačkog sukomentatora, no u posljednje vrijeme sve češće najavljuje svoj povratak među konopce.

Sve je krenulo s njegovim izjavama kako bi rado za veliki novac boksao s, primjerice, Jakeom Paulom, no s vremenom je fokus prebacio na aktualnog prvaka WBC-ove "bridger" kategorije Lukasza Rozanskog. Prema Britančevim tvrdnjama, prošle je godine došlo i do pregovora s Rozanskim, a stvar se toliko ozbiljno zakotrljala da se Bellew čak i vratio u dvoranu te krenuo trenirati s Daveom Coldwellom. WBC-ov "bridger" prvak navodno se tada povukao iz priče, a Bellew ga je sada odlučio ponovno neizravno prozvati na okršaj.

Nakon otkazivanja meča za ujedinjenje svih teškaških pojaseva, Rozanski je, naime, u svojoj objavi na X-u (nekadašnjem Twitteru) označio Oleksandra Usyka i Turkija Alalshikha, te napisao: napisao: "Ja također imam zeleni pojas i spreman sam". Poljak se, dakle, pokušao kandidirati za meč s Usykom po toj liniji što je (poput Furyja) i sam vlasnik WBC-ove titule, bez obzira na to što se radi o različitim kategorijama. Usyk i Alalshikh mu, dakako, nisu odgovorili, no javio se zato Bellew i odlučno mu poručio: "Taj će pojas uskoro biti moj!".

Podsjetimo, Rozanski je do naslova WBC prvaka u "bridgeru" došao pobjedom nad našim Alenom Babićem, kojeg je krajem travnja prošle godine nokautirao u prvoj rundi na svom domaćem terenu - u poljskom Rzeszowu.

Linker
28. travanj 2024 19:17