K1 i Boks

‘Savage‘ Babić o meču između Furyja i Usyka: ‘Vjerovao sam u pobjedu Furyja, ali više nisam tako siguran‘

Alen Babić (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Instagram (alen Babić)
33-godišnji hrvatski boksač dobro poznaje kvalitete Tysona Furyja, ali ipak je počeo sumnjati u njega

Boksači Fabio Wardley i Frazer Clarke jučer su bili glavne zvijezde konferencije za medije koja se održala u Londonu. No, među gostima na toj konferenciji za medije našao se i Alen Babić, ponajbolji hrvatski boksač koji bi se na njihovom eventu trebao vratiti nastupima.

Radi se o eventu koji će se održat 31. ožujka (treći mjesec) ove godine, a Babić je trenutno u potrazi za protivnikom. Tommy Welch (13-0), mogao bi biti njegov protivnik, a više o tome pisali smo vam jučer (LINK).

Podosta medijskog prostora dobio je Babić pojavivši se u Londonu, što je dobar pokazatelj da englesko tržište i dalje želi gledati Alena Babića te ga vide kao zanimljivo ime na budućim eventima. Alen je najavio kako planira odraditi šest mečeva u ovoj kalendarskoj godini i pođe li sve po planu, brzo bi Babić mogao izboriti status koji je uživao prije prošlogodišnjeg napada na svjetsku titulu.

Ono u čemu je Babić također uživao na vrhuncu slave, definitivno su sparinzi s ponajboljim boksačima na svijetu. Alen je tako pozivan u trening kampove Tysona Furyja, Joea Joycea, Dilliana Whytea, Lawrencea Okolieja itd. Posebna čast bio je trening kamp kod Tysona Furyja u Morecambeu, a Babić i ‘‘Gypsy King‘‘ odmah su ‘‘kliknuli‘‘ i Alen je jako uživao.

Međutim, kad je u pitanju Furyjev nadolazeći meč protiv Oleksandra Usyka (18.5.), Alen Babić više nije tako siguran u pobjednika tog meča. U jučerašnjem razgovoru za Pro Boxing Fans, Alen se osvrnuo na meč kojim će nam dati apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

‘‘Mislim da Usyk ima jasnu prednost prema mišljenju javnosti, ali i on sam vjeruje u sebe. Posjekotine se događaju, a zapravo je moj prijatelj Agron Smakići prouzročio tu posjekotinu. Bio je to loš dan u uredu za Furyja, ali mislim da se ništa ne mijenja.

Prije sam mislio da će Fury pobijediti. Ali nakon Furyjevog izdanja protiv Ngannoua, nisam tako siguran. Nitko me zapravo nije niti pitao ovo pitanje. Prije sam bio siguran u Furyja, ali sada je to 50-50 meč po mom mišljenju.‘‘, rekao je Babić, a potom se osvrnuo na sparinge koje je odradio s Furyjem.

‘‘Sparing nije bio toliko težak, koliko je bio čudnovat. On je tako velik tip i jako dobro se kreće. Jako je nezgodno sparirati s njim. Ne bih rekao da je bilo preteško. Sparing s Joeom Joyceom bio je težak, dok je sparing s Furyjem nezgodan. Drukčiji je to oblik teškog sparinga, ali i Tyson Fury vas konstantno pogađa čistim udarcima. Mogu misliti kakav je utjecaj tih udaraca kad se bori s nešto manjim rukavicama nego na sparingu.‘‘, otkrio je Alen.

Čini se da su Furyjeve ‘‘dionice‘‘ pale u očima mnogih nakon prošlogodišnjeg meča protiv Francisa Ngannoua. Loše je ‘‘Gypsy King‘‘ izgledao u tom meču, mučio se s debitantom u profesionalnom boksu, a čak se našao i u nokdaunu. Ipak, Furyja se nikada ne može unaprijed otpisati i nije lako procijeniti tko će slaviti u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Linker
28. travanj 2024 15:14