K1 i Boks

Bivši svjetski prvak: ‘Ngannou je najopakiji čovjek na planetu. Impresionirao me i treba ga poštovati‘

Francis Ngannou

 KATELYN MULCAHY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Katelyn Mulcahy/getty Images/profimedia
‘Ngannouova kontrola u boksačkom ringu me se najviše dojmila‘

Bivši svjetski prvak u kruzer i teškoj kategoriji, David Haye objavio je koga vidi kao trenutno "najopakijeg čovjeka na planetu" dok se teška kategorija priprema za krunidbu apsolutnog vladara kraljevske divizije. Tu oznaku skovao je Mike Tyson koji se slavno popeo na tron ​​teške kategorije u velikom stilu, s 27 pobjeda i 25 nokauta kada je postao prvak sa samo 20 godina.

Ovih dana, mnogi su smatrali da su nokauteri u diviziji kao što su Deontay Wilder i Anthony Joshua preuzeli uzde tog zvanja iako je Haye sada ponudio svoje alternativno mišljenje.

Na društvenim mrežama nahvalio je Francisa Ngannoua, koji se borio protiv Tysona Furyja na svom profesionalnom boksačkom debiju u listopadu prošle godine. Unatoč porazu i trenutnom omjeru 0-1, Haye je Kamerunca proglasio "najopakijim čovjekom na planetu" nakon što je impresionirao boksački svijet protiv trenutnog nositelja WBC naslova teške kategorije.

"Borba Furyja i Ngannoua donijela je pomiješane emocije. Fury je osigurao tijesnu pobjedu, ali Ngannouova nevjerojatna izvedba doista se istaknula. Po mom mišljenju, ‘Predator‘ je imao prednost, dobio je više rundi nego što je izgubio, uključujući i legitimni nokdaun, ta runda 10-8 bila je značajna. Ngannouova kontrola u boksačkom ringu me se najviše dojmila. Unatoč Furyjevoj pobjedi, odajmo poštovanje Ngannouovom statusu ‘najopakijeg čovjeka na planetu‘, impresionirao me".

Taj status Kamerunac može dodatno poboljšati za dva tjedna kada će se boriti protiv Joshue u rijadskoj Kingdom Areni.

Linker
08. svibanj 2024 02:49