K1 i Boks

Bivši svjetski prvak o Mikeu Tysonu: ‘Zauvijek je promijenio sport, svi su ga gledali i svatko je htio biti teškaš!‘

Mike Tyson

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Smatra da je bio nedodirljiv na svom vrhuncu

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Shannon Briggs posljednjih je godina postao poznatiji kao zabavna figura, uglavnom po pojavljivanju na raznim nasumičnim događajima (boksačkim ili drugim) i urlanju svog (i Petrakovog) zaštitnog znaka "Let‘s go champ!"

Međutim, u nedavnom intervjuu za MSCS Media, Briggs je pokazao pronicljiviju stranu i osvrnuo se na teškaša iz svoje ere koji je "promijenio svijet".

Neće biti iznenađenje da je ‘Shannon the Cannon‘ opisivao - koga drugog nego - legendarnog Mikea Tysona .

“Jedan je čovjek promijenio svijet, a to je Mike Tyson. Promijenio je cijeli svijet, jer kada je Mike Tyson ušao u ring i prezentirao se, svi su gledali boks, svi su htjeli boksati i svi su htjeli biti kao Mike Tyson! Zarađivao je sav novac, bio je lud i tjerao vas je da ga gledate. Nikad više neće biti drugog Mikea Tysona. Svi su htjeli biti teškaši! Bilo je više teškaša nego ikad u povijesti boksa 1990-ih, samo zbog Mikea Tysona!”

Mnogi su Tysona smatrali nepobjedivim u njegovim najboljim godinama kasnih 1980-ih, kada je postao neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji sa samo 21 godinom.

Unatoč tome što još uvijek drži rekord za najmlađeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u povijesti sporta, još uvijek postoji mišljenje da Tyson nekako nije uspio ispuniti svoj potencijal, zbog izbacivanja njegove karijere iz kolosijeka zbog zatvora u prvoj polovici 1990-ih, koje su ipak bile neke od njegovih najboljih godina.

"Iron Mike" je neprepoznatljiv čovjeku koji je poslan iza rešetaka, a ovih je dana puno blaži nego tad. Ipak, njegova pojava i dalje svima tjera strah u kosti, a mnogi se i naježe na sam spomen ove legende. Svi se slažu u jednom - jedan je od, ako ne i najveći boksač koji je ikad kročio u ring.

Linker
29. travanj 2024 14:36