K1 i Boks

Mike Tyson odabrao najbolju teškašku borbu svih vremena: ‘Baš su se dali u boks, fantastična izvedba obojice!‘

Mike Tyson

 MATTHIEU MIRVILLE/AFP/PROFIMEDIA Matthieu Mirville/afp/profimedia
Da je izabrao neku od svojih borbi, isto tako ne bi pogriješio

Od njegovog zapanjujućeg poraza od Bustera Douglasa do njegove kontroverzne dvije serije borbi s Evanderom Holyfieldom, bivši neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson bio je uključen u neke od najupečatljivijih mečeva u dugoj i legendarnoj povijesti kraljevske divizije boksa.

Niz u Tysonovoj ranoj karijeri u kojemu je uništio borce poput Trevora Berbicka, Pinklona Thomasa i Larryja Holmesa prikazao je neke od najimpresivnijih izvedbi teškaša tog stoljeća. Međutim, "Iron Mike" je naveo nastup jednog od aktualnih prvaka kao možda najbolji od teškaša kojeg je ovaj sport ikada vidio.

U nedavnom intervjuu za Daily Mail Sport, Tyson je uputio neke od najvećih mogućih pohvala nositelju WBC pojasa Tysonu Furyju za njegovu pobjedu nad Deontayem Wilderom 2019. godine, u drugoj od njihove nezaboravne sage od tri borbe.

“Mislio sam da je to jedna od, ako ne i najbolja izvedba svih vremena. Baš su se dali u boks, on i gospodin Wilder. Fantastična izvedba obojice!”, izjavio je.

Usprkos svim svojim entuzijazmima zbog Furyja, Tyson trenutno pokušava formulirati plan kako ga poraziti dok trenira bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua za njegov okršaj s "Gypsy Kingom" koji će se održati u Saudijskoj Arabiji 28. listopada.

U očima većine, Ngannou bi mogao imati Cusa D‘Amata, Freddieja Roacha i Mannyja Stewarda u svom kutu, ali to još uvijek ne bi bilo dovoljno da mu pruži vjerodostojne šanse da pobijedi Furyja u profesionalnom boksačkom debiju. Ako Fury isprati "Predatora" na udoban način kao što se očekuje, čeka ga dugo očekivani neupitni okršaj protiv Oleksandra Usyka, a datum te borbe ovisi upravo o gore spomenutom meču.

Linker
30. travanj 2024 08:08