K1 i Boks

Bivši svjetski prvak prognozirao okršaj Furyja i Usyka: ‘To će za njega biti lagana šetnja parkom‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Amir Khan čvrsto vjeruje kako će u meču za ujedinjenje teškaških pojaseva slaviti ‘Gypsy King‘

Borilačka publika 17. će veljače doći na svoje i konačno imati priliku gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Brojne stručne analize i prognoze na račun te borbe javno su plasirane i puno ranije nego što je utvrđen termin održavanja, a taj se trend dodatno intenzivirao nakon što smo saznali točan datum. Među posljednjima svoje je viđenje iznio nekoć jedan od najpopularnijih boksača na planetu, bivši svjetski prvak (WBC i IBF) u super lakoj kategoriji - Amir Khan.

"Mislim da je Usyku poraslo samopouzdanje nakon što je vidio posljednju borbu koju je Tyson odradio protiv Ngannoua, ali, da budem iskren, Ngannou ima takav stil koji predstavlja pravim klasičnim boksačima, on je vrlo neortodoksan", rekao je Khan u razgovoru za Boxing Social, pa istaknuo kako je, prema njegovom mišljenju, "Gypsy King" ipak veliki favorit protiv neporaženog Ukrajinca:

"Smatram da je Fury korak ispred svakog boksača. Njegova veličina čini ogromnu razliku i mislim da će ta borba za njega biti lagana šetnja po parku. Ne mislim da će nokautirati Usyka, ali očekujem njegovu čistu pobjedu na bodove".

Linker
01. svibanj 2024 20:39