K1 i Boks

Bivši svjetski prvak žestoko po Furyju: ‘Prešao je granicu i samo se sramoti! Zbog ovog svi navijaju protiv njega!‘

 DANIEL LEAL Afp
S druge strane, nahvalio je Usyka i njegovu staloženost

Tyson Fury i Oleksandr Usyk službeno su najavili međusobnu borbu ovog tjedna na konferenciji za novinare u Londonu. Dvojica prvaka u teškoj kategoriji borit će se u Saudijskoj Arabiji 17. veljače za WBC – koji trenutno drži Fury i WBA, WBO i IBF – sve Usykove pojaseve.

Ukrajinac je tipično bio rezerviran na presici, čak i pred nizom uvreda od strane Furyja koje, čini se, izgovara kad god je u njegovom društvu.

Uvrede "ružna mala kobasica" i "mali zec" nisu impresionirali bivšeg svjetskog prvaka Carla Frocha, koji je Furyja opisao "dosadnim" i "neugodnim" na TalkSPORT-u.

"Kad krene s prozivkama i osobnim vrijeđanjem o fizičkom izgledu, jednostavno mislim da to nije muški. Smiješno je na početku... to je vjerojatno razlog zašto se muči da dobije sponzorstvo, budimo iskreni. Teško je prodati se kad priča ono što priča. Kad sam ga neki dan gledao, moram biti iskren, dosadilo mi je slušati ga. On se sramoti. Usyk je s druge strane čista klasa. Izgledao je jako dobro, a Fury je sada negativac protiv koga svi navijaju. Ne govorim o sebi, govorim o povratnim informacijama i komentarima koje čitate", rekao je.

Froch kaže da je Fury prešao granicu pokušavajući prodati borbu kroz "trash talk", vjerujući da je taj čin okrenuo navijače protiv njega.

"On i njegov tata, mislim da je to neugodna kombinacija... Predstavljate svoj sport, sebe, svoju zemlju i drugu zemlju u Saudijskoj Arabiji – oni sigurno gledaju ovo misleći - što se događa? U borbama uvijek ima čarki, ali uvijek postoji granica koju ne prelazimo, a on uvijek iznova prelazi tu granicu. Ne razgovaram ni s kim tko želi da ‘Kralj Cigana‘ pobijedi u ovoj borbi. Sve je okrenuo protiv sebe."

Reakcije na press konferenciju bile su pomiješane, neki su vidjeli znakove da je Fury "uzdrman", dok drugi tvrde da je to motivacija koja mu je potrebna prije najveće borbe u karijeri. Što je točno, saznat ćemo 17. veljače.

Linker
17. svibanj 2024 00:55