K1 i Boks

Furyjev kopromotor optimistično tvrdi: ‘Lakše je pripremiti se za Usyka, nego za Ngannoua. Fury će biti spremniji‘

Tyson Fury

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Bob Arum pojasnio je poteškoće u pripremama za meč protiv Ngannoua

‘‘Dionice‘‘ Tysona Furyja doživjele su velik pad u meču protiv Francisa Ngannoua. WBC-ov prvak teške kategorije izgledao je nedodirljivo kroz proteklih par godina, ali Francis Ngannou u svom boksačkom debiju napravio je ogromne probleme Tysonu Furyju.

‘‘Gypsy King‘‘ više ne djeluje tako ‘‘nedodirljivo i nepobjedivo‘‘, a boksačka javnost sada puno više šanse daje i Oleksandru Usyku. Ukrajinac će 17. veljače (2. mjesec) sljedeće godine dijeliti ring s Furyjem i pokušat će ujediniti svjetske titule u teškoj kategoriji.

Mnogi su sada mišljenja da jedan Usyk sigurno može ugroziti Furyja, posebice ako je to mogao boksački debitant, Francis Ngannou. Furyjev kopromotor Bob Arum tvrdi da ćemo gledati posve drukčiju priču i drukčijeg Furyja u meču protiv Usyka.

‘‘Ngannou se pokazao jako talentiranim, a nitko nije mogao znati kakav će biti, jer nikada ranije nije imao boksački meč. Borba protiv Usyka potpuno je drukčija, jer mnoštvo je materijala za proučavanje Usyka. Mislim da će se Tyson (Fury) puno bolje pripremiti za Usyka, nego što se pripremio za Ngannoua. Imam puno povjerenje u Tysona Furyja. On je velik boksač i pružit će svoje najbolje izdanje protiv Usyka. Stvarno vjerujem da će meč Furyja i Usyka biti pravi klasik.‘‘, zaključak je Boba Aruma.

Prema mišljenju kladionica, Tyson Fury i dalje je osjetni favorit u meču protiv Usyka. Koeficijent na pobjedu Furyja kreće se od 1,55 do 1,60, dok koeficijent na Usykovu pobjedu varira od 2,35 do 2,40.

Priprema za Oleksandra Usyka definitivno je lakša kad je u pitanju analiza i proučavanje samog protivnika. Fury i njegov tim imaju pregršt dostupnog materijala za proučavanje, ali isti taj materijal imali su i prethodni Usykovi protivnici. Unatoč tome, Ukrajinac je i dalje neporažen.

Na kraju krajeva, sve ćemo saznati za tri mjeseca.

Linker
24. travanj 2024 18:54