K1 i Boks

Bivši trener Dilliana Whytea otkrio kakvu će taktiku imati protiv Joshue: ‘Pokušat će ga uvući u rat‘

Anthony Joshua i Dillian Whyte 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ovo je jedna od borbi koju Joshua svakako mora pobijediti ukoliko želi kasnije ići na Wildera ili na nekog drugog iz samog vrha teške kategorije

Idućega će mjeseca Anthony Joshua odraditi svoj drugi nastup ove godine, a čeka ga revanš protiv starog znanca Dilliana Whytea. Njih dvojica su se borila 2015. godine te je tada nokautom slavio Joshua, a Dillian će sada imati priliku taj poraz i osvetiti. 12.8. se u Londonu održava meč, a na priredbi nastupa i naš Filip Hrgović.

Dillianov bivši trener Mark Tibbs smatra kako će Whyte imati zapravo vrlo jednostavan plan. Svjestan je da je njegov bivši pulen silno motiviran da osveti teški nokaut od Joshue iz 2015., a otkrio je kako smatra da će to učiniti:

‘‘Mislim da se Dillian neće s tim zafrkavati. Anthony ima taj dugi direkt i pokušat će se skrivati iza njega u ranom stadiju borbe, a Dillian će pokušavati pogoditi svoje velike udarce i odmah će ga pokušati odvesti u rat‘‘, rekao je Tibbs za Boxing News+.

‘‘Možda će to pokušati i u kasnijim rundama, mislim da bi Dillian imao i veće šanse ako će to pokušavati u kasnijim rundama. Ali, Anthony je fizički nevjerojatan i ukoliko ne postane previše rigidan i ako ne bude previše analizirao, moći će raditi prednjim direktom. Lakše je reći nego učiniti, ali siguran sam da imaju odlične taktike i siguran sam da će dati sve od sebe‘‘, dodao je.

Je li Dillianov bivši trener u pravu, saznat ćemo za manje od mjesec dana. Ovo je jedna od borbi koju Joshua svakako mora pobijediti ukoliko želi kasnije ići na Wildera ili na nekog drugog iz samog vrha teške kategorije.

Linker
25. travanj 2024 13:00