K1 i Boks

Bivši UFC borci mu ne mogu ništa! Jake Paul svladao Natea Diaza, zatim ga prozvao na revanš u MMA-u!

Jake Paul vs. Nate Diaz 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako je najavljivao nokaut u petoj rundi, Jake to nije uspio isporučiti ali je pobjeda svejedno upisana

Nakon što mu je u drugom mjesecu ove godine Tommy Fury nanio prvi profesionalni poraz, u ring se noćas vratio Jake Paul. Nastavio je Jake po starom receptu; borio se protiv borca koji primarno nije boksač i još je k tome bivši MMA borac, barem za sad. Nate Diaz bio je njegov noćašnji protivnik, a ovo mu je bio debi u profesionalnom boksu.

Šest uzastopnih pobjeda je Jake bio naredao dok ispred njega nije stao Tommy Fury, a među njima su i neka jako poznata imena. Jedan od njih je i bivši UFC-ov prvak Tyron Woodley, ali i legendarni Anderson Silva kojeg je svladao krajem prošle godine. Kritizirali su Jakea da se bori samo protiv umirovljenih MMA boraca, a Fury je bio najbliže profesionalnom boksaču te taj test nije bio položio.

Noćas se borio protiv UFC-ove legende i istinskog veterana Natea Diaza koji do večeras nije imao iskustva u boksu, a kako se snašao, pročitajte u nastavku.

Krenuo je Nate s pritiskom od samog početka, ali je i Jake radio prednjim direktom. Ispitivali su snage u prvoj rundi, ali je Jake brzo krenuo i počeo bacati snažne udarce. Izgledao je Diaz uzdrmano dok je Jake pogađao snažne udarce u glavu i tijelo. Vraćao i Diaz, no i dalje je do kraja runde izgledao dosta uzdrmano. Kako to kod Diaza obično biva, već mu se na licu vidjela šteta.

Drugu rundu je Nate opet otvorio agresivnije, no Jake je pametno radio aperkate u tijelo te je Diaz inicirao klinč. Ponovno su ušli u otvorenu razmjenu ali bez većih posljedica za niti jednog boksača. Jake je pogodio dobar kroše, a zatim njih još nekoliko, no Diaza još nije uspijevao srušiti.

U trećoj rundi smo gledali sličan početak kao i u prethodne dvije, Diaz je pritiskao ali bez posebnih udaraca. Jake je pogodio snažan lijevi kroše kojeg je Nate itekako osjetio, no pao nije ni blizu. Paul je počeo ponovno raditi po tijelu, ali je nekoliko dobrih udaraca prošlo i u glavu.

Udarci su postajali sve jači, a u četvrtoj rundi se to itekako vidjelo. Pritiskao je Diaz i dalje, no Paulovi udarci su djelovali konkretnije i preciznije. Diazovi udarci nisu pretjerano utjecali na Jakea, no bilo je vidljivo da je Paul sada usporio. U finišu runde Diaz je počeo bolje pogađati, a rundu su završili otvorenom razmjenom.

Ušli su u petu rundu, odnosno u rundu u kojoj je Paul obećao da će nokautirati Diaza. Krenuo je agresivno snažnim udarcima, ali su obojica djelovala pomalo ispuhano. Jake je pogodio dobar kroše i u nokdaun poslao Diaza! Jake je nakon brojanja nasrnuo na Diaza serijom udaraca, a Nate je teturao po ringu. Jake je također bio umoran, ali Diazov govor tijela je bio loš jer je do kraja runde okretao leđa.

Krenuo je u šestu rundu Jake dosta agresivno, a pogodio je i nekoliko dobrih udaraca koje je Diaz itekako osjetio. Nate je počeo vraćati udarce, no Paul je i dalje izgledao konkretnije.

U sedmoj rundi se Jake dobro kretao oko Diaza, pogađao je solidne udarce i skupljao bodove. U posljednjoj minuti su ušli u razmjenu, ali niti jedan borac nije bio ugrožen. Sličnu akciju smo gledali i u osmoj rundi, iako je i Nate djelovao nešto konkretnije. Nekoliko dobrih aperkata je pogodio Nate i tako ukrao ovu rundu! Jake je bio uzdrman!

Pretposljednju rundu je Jake otvorio dosta dobro, pokušavao je aperkatima u tijelo ispuhati Natea dodatno. Izgledao je Paul svježije nego u prethodnim rundama, ali Diaz je nastavio s pritiskom, a na kraju runde je ponovno malo uzdrmao Jakea.

Posljednju, desetu rundu Paul je plesao oko Diaza u samom početku runde, bacao je 1-2 kombinaciju bez da je pretjerano ugrozio Natea. Branio se Diaz dosta dobro, ali Paul je sredinom runde pritiskao i tjerao Diaza uz konopce. Vratio je Diaz istom mjerom i on je počeo pritiskati, ali nitko nikoga nije ugrozio do kraja runde.

Pobjedu je odnio Jake Paul jednoglasnom sudačkom odlukom (97-92, 98-91, 98-91), a zatim su u ringu pristali na revanš u MMA-u, a ulog je 10 milijuna dolara.

Rezultate cijele priredbe pogledajte ispod:

Jake Paul vs. Nate Diaz - rezultati

Glavni dio

Jake Paul def. Nate Diaz via jednoglasnom sudačkom odlukom (97-92, 98-91, 98-91)

Amanda Serrano def. Heather Hardy via jednoglasnom sudačkom odlukom (99-91, 100-90, 100-90) – for undisputed featherweight title

Chris Avila def. Jeremy Stephens via jednoglasnom sudačkom odlukom (59-55, 59-55, 60-54)

Ashton Sylve def. William Silva via knockout – Round 4, 2:59

Shadasia Green def. Olivia Curry via jednoglasnom sudačkom odlukom (99-91, 100-90, 100-89)

Alan Sanchez def. Angel Beltran via jednoglasnom sudačkom odlukom (77-75, 78-74, 79-73)

Preliminarni dio

Kevin Newman II def. Quilisto Madera via jednoglasnom sudačkom odlukom (80-71, 79-72, 79-72)

Jose Aguayo vs. Noel Cavazos via većinskom sudačkom odlukom (38-38, 39-37, 39-37)

Luciano Ramos def. Cee Jay Hamilton via jednoglasnom sudačkom odlukom (40-36, 39-37, 39-37)

Linker
26. travanj 2024 21:51