K1 i Boks

Bivši UFC-ovi prvaci žele meč s Mikeom Tysonom!

Mike Tyson
 VALERIE MACON / AFP
Nakon nekoliko ponuda i prozivki iz boksačkog svijeta, za meč s legendarnim Mikeom Tysonom sada su javno svoj interes iskazala i dvojica bivših UFC-ovih prvaka.

Iron Mike vratit će se uskoro u ring kako bi boksao u dobrotvorne svrhe, a lista njegovih potencijalnih suparnika proširila se za još dva poznata imena iz borilačkog svijeta.

Bivši UFC-ov teškaški prvak Andrei Arlovski i nekoć dominantni poluteškaš Tito Ortiz među najnovijim su imenima koja su imala poruku za 53-godišnju boksačku ikonu.

"Legenda protiv legende u PPV prijenosu! Kada ćemo to učiniti?" - pitao se Ortiz na Instagramu uz fotografiju sebe i Tysona.

Arlovski je, s druge strane, o ovom potencijalnom susretu porazgovarao s portalom sports.ru.

"Tyson je legenda. Njegov poster nekoć je visio u mojoj sobi", započeo je 'The Pitbull' pa Iron Mikeu javno ponudio neku kombinaciju boksačkog i MMA meča.

"Nisam spreman boriti se protiv njega čitavi meč po boksačkim pravilima. Kad bi jedna runda bila boksačka, a druga MMA, onda bi to bilo izvedivo", poručio je Arlovski i ispričao kako se prije više od 10 godina spominjao okršaj između njega i tadašnjeg boksačkog prvaka Vladimira Klička.

"Postojala je ideja, ali sam tada imao problema sa zdravljem pa smo sve stavili na pauzu. No, ako postoji nekakva konkretna ponuda, o tome bih razmislio", izjavio je Arlovski pa naknadno objasnio da je taj potencijalni meč propao nakon što ga je 2009. nokautirao Fedor Emelianenko.

Uglavnom, kako stvari stoje, Tyson će najmanje problema imati u pronalasku partnera za ples, a podsjetimo i kako je jedan od favorita u toj utrci njegov nekadašnji rival i također legendarni prvak - Evander Holyfield.

Linker
27. travanj 2024 04:56