K1 i Boks

Bivši UFC prvak: ‘Fury se previše ruga Ngannouu, mogla bi ga opaliti karma! Nikad ne podcjenjujte protivnika‘

Tyson Fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno) tijekom sučeljavanja

 DEAN FARDELL/AVALON/PROFIMEDIA Dean Fardell/avalon/profimedia
Snaga udarca koju posjeduje Ngannou nije zanemariva

Michael Bisping vjeruje da Tyson Fury igra opasnu igru ​​s bivšim UFC prvakom u teškoj kategoriji Francisom Ngannouom . “The Gypsy King” ima dvostruki angažman za nadolazeće boksačke mečeve. Iznimno samouvjeren kao i uvijek, neporaženi Britanac trebao bi se boriti s boksačkim novakom Ngannouom u Rijadu u Saudijskoj Arabiji 28. listopada.

Nekoliko mjeseci kasnije, u prosincu ili siječnju, očekuje se da će se Fury sudariti s Oleksandrom Usykom u borbi za ujedinjenje teškaških pojaseva. Ova objava došla je kao značajan šok za Bispinga, koji u potpunosti podržava "Predatora".

"On mu se ruga. Ne shvaća ga ozbiljno, niti malo ne poštuje prijetnje Francisa Ngannoua. Zašto to kažem? Prilično je jednostavno. Već je rezervirao svoju sljedeću borbu protiv Oleksandra Usyka, koji je sljedeći najbolji teškaš na planeti Zemlji. Ne odaje mu nikakvo priznanje. Pa, slušaj. Ngannou nije boksač. Bavi se mješovitim borilačkim vještinama. Mi to znamo. Nije tako visok, nije tako brz, nije tako vješt, ali čovjek može udariti i može nokautirati ljude i kažem vam, radi li Tyson Fury veliku pogrešku ovdje? Jer u igri borbe uvijek kažu: ‘Nikada ne gledaj dalje od protivnika. Nikada ne podcjenjujte svog protivnika. Uvijek očekujte njihovu najbolju verziju.‘ Fury to ne radi”, smatra Bisping.

Bispingu nije strano učiniti nezamislivo, slavno uznemirivši Lukea Rockholda u revanšu na UFC-u 199 u lipnju 2016. s UFC-ovom krunom u srednjoj kategoriji. Pobjeda nokautom u prvoj rundi konačno je učvrstila mjesto Engleza Bispinga u UFC Kući slavnih, dovodeći ga do uspješne obrane naslova protiv njegovog starog neprijatelja Dana Hendersona.

Sa snagom udarca nekoga poput Ngannoua, sve je moguće. Bisping vjeruje da bi šanse za autsajdera mogle biti bolje prevedene jednostavno zbog težine u kojoj se borba odvija, a dao je i predviđanje kada će meč završiti.

"Ako će Francis Ngannou pobijediti u ovoj borbi, to će učiniti u prve dvije ili tri runde", zaključio je.

Linker
19. svibanj 2024 01:19