K1 i Boks

BKFC priprema sjajan event krajem četvrtog mjeseca: Mike Perry borit će se protiv legendarnog Brazilca

Mike Perry

 Screenshot (youtube, Bkfc)
‘‘Platinum‘‘ će predvoditi veliki event pod nazivom Knuckle Mania 4

Krajem četvrtog mjeseca, točnije 27. travnja gledat ćemo veliki event u pod okriljem Bare Knuckle Fighting Championshipa. Vjerojatno najpopularnija ‘‘bare knuckle‘‘ promocija na svijetu sprema event pod nazivom ‘‘Knuckle Mania 4‘‘, a David Feldman kao čelni čovjek organizacije otkrio je nekoliko mečeva koje ćemo gledati u sklopu tog eventa.

Alfredo Angulo, bivši WBO-ov privremeni prvak svijeta u super super velter kategoriji odradit će svoj debi u boksu bez rukavice. Angulo je posljednji boksački nastup odradio u kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine, a profesionalnu boksačku karijeru okončao je nakon 26 pobjeda i osam poraza.

Zasad nije poznat Angulov protivnik, kao niti protivnik YouTubera Bryea Halla koji će odraditi svoj drugi nastup u BKFC-u. Lorenzo Hunt (11-1), ponajbolji ‘‘bare knuckle‘‘ boksač na svijetu također će nastupiti na Knuckle Maniji 4. BKFC-ov prvak poluteške i kruzer kategorije boksat će u teškoj kategoriji, a protivnik će mu biti Britanac Mick Terrill (9-1), također vrlo iskusan borac u boksu bez rukavica. Terrill je aktualni BKFC-ov prvak teške kategorije i Hunt će imati priliku dodati još jedan pojas u svoje vlasništvo.

Obračun teškaša ponudit će nam i dva UFC-ova veterana. Radi se o Benu Rothwellu i Toddu Duffeeju. Duffeeja smo posljednji put gledali u drugom mjesecu prošle godine, ali američki borac nije se dobro proveo u svom KSW debiju. Phil De Fries porazio ga je tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Duffee i Rothwell trebali su odraditi meč na BKFC-ovom eventu još u 12. mjesecu prošle godine, ali Rothwell je tada otkazao meč zbog bolesti. Nadamo se da ovaj put neće biti otkazivanja, a Rothwella čeka treći meč u BFKC organizaciji. Zasad je stopostotan i slavio je u oba nastupa.

Za kraj smo ostavili najzvučniji meč koji je najavio David Feldman. Mike Perry, ponajveća BKFC-ova zvijezda predvodit će Knuckle Mania 4 event. Perry od 2022. godine nastupa u BFKC-u i upisao je četiri pobjede u jednako toliko nastupa. ‘‘Platinum‘‘ oduševi svakim svojim nastupom i gledateljima uvijek priušti pravi rat unutar ringa. Naravno, za rat je uvijek potrebno barem dvoje, a Perry će ovaj put imati sjajnog ‘‘plesnog partnera‘‘.

Brazilac Thiago Alves odabran je za Perryjevog protivnika. Alvesa mnogi pamte kao UFC-ovog veterana. Borac nadimka ‘‘Pitbull‘‘ odradio je čak 27 nastupa u UFC-u (15-12-0), ali više od četiri godine prošle su od njegovog posljednjeg MMA meča.

Nakon odlaska iz UFC-a, Alves je odradio dva meča u BKFC-u. 2020. godine porazio je Juliana Lanea, a sredinom 2021. godine tehničkim nokautom slavio je u meču protiv Ulysses Diaza. Alves je tom pobjedom došao do BFKC-ove titule prvaka u srednjoj kategoriji, ali sredinom 2022. godine oduzet mu je pojas nakon što se nije uspio dogovoriti s BKFC-om oko novog ugovora.

Meč protiv Mikea Perryja očito je djelovao primamljivo ‘‘Pitbullu‘‘, a vjerujemo da su i BKFC-ovi čelnici ponudili nešto bolje uvjete legendarnom Brazilcu.

Borba između Perryja i Alvesa garancija je pravog rata, a činjenica da boksaju bez rukavica, garantira nam meč prepun krvi i velike štete na licima obojice. Feldman je otkrio kako su pregovarali s Darrenom Tillom i Anthonyjem Pettisom kao potencijalnim protivnicima za Mikea Perryja, ali nitko se neće buniti jer su odabrali Thiaga Alvesa.

Linker
23. travanj 2024 07:58