UFC

‘Venom‘ Page našao zamjerku UFC-ovoj borilačkoj opremi: ‘Iskreno, Bellator je bolji po tom pitanju‘

Michael Page

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iskusni Britanac pomalo je razočaran najvažnijim dijelom opreme

Nešto više od tjedan dana udaljeni smo od novog nastupa Michaela ‘‘Venoma‘‘ Pagea, njegovog prvog pod okriljem UFC-a. Donedavno jedan od najpopularnijih Bellatorovih boraca odlučio se priključiti UFC-u, najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

Page će svoj UFC debi odraditi 9. ožujka (treći mjesec) na UFC 299 eventu, a protivnik će mu biti Kevin Holland. Odmah u startu Page dobiva jako zahtjevan test, ali Britanac za nešto više od mjesec dana puni 37 godina i nema vremena za čekanje. UFC-ovi čelnici, ali i sam Page, moraju znati na čemu su i što mogu očekivati od ‘‘Venoma‘‘.

Fanovi su također uzbuđeni zbog njegovog UFC debija. ‘‘Venom‘‘ je pod okriljem Bellatora briljirao. Čak 17 pobjeda i samo dva poraza upisao je tijekom deset godina provedenih u toj organizaciji, ali često su mu fanovi zamjerali manjak kvalitetnih protivnika. Sada ćemo ga vidjeti u dvobojima s najjačom konkurencijom i saznat ćemo je li Page ‘‘real deal‘‘ ili se ipak radi o ‘‘navikanom Bellatorovom projektu‘‘.

Ususret UFC debiju, Michael Page imao je priliku isprobati UFC-ovu opremu. Britanac je zadovoljan izgledom opreme, ali jedan detalj ipak mu se nije svidio te je istaknuo kako je Bellator pružao bolju opremu po tom pitanju.

‘‘Oprema je bila dobra. Izgledala je sjajno. Obukao sam se i sjećam se kako sam bio na fotografiranju, a tip mi je rekao: ‘Ova će biti za EA Sports-ovu video igru‘. Tek tada sam se sjetio da ću biti uvršten i u tu igru. To je uzbudljivo.

Što se tiče rukavica, iskreno, nisu tako dobre. Zapravo sam bio razočaran. Radim li usporedbu, nisu niti blizu udobne kao Bellatorove rukavice. Ali to neće ništa promijeniti. Borio bih se s kuhinjskim rukavicama i ne bi imao problem, doslovno što god trebam napraviti. Sjećate se, ne tako davno borio sam se i bez rukavica (2022. godine protiv Mikea Perryja), snaći ću se i ovako. Ali da, definitivno ne pristaju tako dobro.‘‘, otkrio je Page gostujući u podcastu ‘‘Smack Talk with Sandhu‘‘.

Inače, UFC-ove rukavice nešto su ravnije, odnosno nemaju veliko zaobljenje poput Bellatorovih. To otežava borcima da stisnu prste u šaku i borci moraju primijeniti nešto veću silu kako bi zatvorili šaku.

Bellatorove rukavice imaju veći luk zakrivljenosti i borci lakše mogu stisnuti prste u šaku. Oblik rukavica zapravo osigurava da prsti boraca budu usmjereni prema dolje čime se smanjuje rizik uboda u protivnikovo oko.

Dakle, očito postoji nešto u čemu Bellator ima prednost nad UFC-om, a nameće se pitanje zašto UFC ne zatraži od svojih sponzora izradu takvih rukavica. Više puta svjedočili smo mečevima koji su završili zbog uboda u oko, a rukavice kakve se koriste u Bellatoru ipak smanjuju učestalost takvih situacija.

Linker
13. travanj 2024 09:26