K1 i Boks

Bob Arum smatra kako Fury taktički čeka ishod meča Joshue i Usyka prije nego donese konačnu odluku o umirovljenju

Tyson Fury

 

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Možda ćemo ipak gledati veliku borbu za ujedinjenje svih titula

Tyson Fury bi mogao napraviti dramatičan zaokret što se tiče njegove odluke o umirovljenju, ovisno o ishodu borbe između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka. Fury je prošli mjesec zaustavio Dilliana Whytea prekidom u 6. rundi i time obranio pojas teške kategorije. Odmah nakon te pobjede obznanio je umirovljenje i dao do znanja da ga natjecateljski boks više ne zanima, čak niti potencijalna borba za neprikosnovenog prvaka svijeta.

Međutim, Furyjev američki promotor Bob Arum ne vjeruje u izjavu svog borca o umirovljenju i smatra kako će on svoju konačnu odluku donijeti ovisno o rezultatu borbe koja će se održati 23. srpnja (7. mjesec), što je objasnio za Fight Hype.

"Mislim da će Tyson Fury pričekati da vidi kako će Anthony Joshua proći u revanšu protiv Oleksandra Usyka, te da će ovisno o tome donijeti odluku želi li se umiroviti ili ne. Osim potencijalne borbe protiv pobjednika između Joshue i Usyka, zapravo ne postoji ništa drugo što bi bilo interesantno za Furyja."

Iz WBC federacije u početku su Furyju davali minimalni vremenski rok za izjašnjenje o konačnoj mirovini, ali ipak su se predomislili i odlučili da neće požurivati svog prvaka u donošenju ovako važne odluke. Jedan od razloga tome je taj što je Fury borbom protiv Whytea ispunio svoju obavezu da se bori protiv obaveznog izazivača i samim time sada to više ne mora raditi do iduće godine. Predsjednik WBC federacije Sulaiman je situaciju prokomentirao za BoxingScene.com.

"Nema specifičnog vremenskog roka. Pričao sam s njime prošli tjedan, on je sada na odmoru, izgleda sjajno i pričat ćemo ponovno za nekoliko dana i podržat ćemo ga 100% koju god odluku da donese. Ako odluči umiroviti se od boksa, to bi mu bilo kao ispunjenje snova s obzirom na to da bi se umirovio dok je na samome vrhu, uz sav taj novac, zdravlje i obitelj on je san za jednog administratora poput mene."

Linker
20. travanj 2024 04:29