K1 i Boks

Bivši trener Tysona Furyja savjetovao Joshuu za borbu protiv Usyka: ‘Mora mu razbiti ritam‘

Anthony Joshua v Oleksandr Usyk
 

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Joshua bi definitivno trebao poraditi na drugačijem pristupu borbi

Bivši trener Tysona Furyja, Ben Davison, govorio je o tome kakve bi Joshua trebao preinake napraviti u revanšu protiv Usyka kako bi ovoga puta izašao kao pobjednik. Podsjetimo se, u njihovom prvom ogledu Usyk je nadboksao Joshuu iz razloga jer je nametnuo svoj ritam i svoj stil borbe koji je na iznenađenje mnogih Joshua prihvatio. Joshua se išao nadboksavati s vjerojatno najboljim tehničarem današnjice i to mu nije pošlo za rukom. Iako je i Joshua imao svoje trenutke, Usyk je na kraju pobijedio te u posljednjoj rundi gotovo nokautirao Joshuu.

Joshui su mnogi zamjerili činjenicu da se išao nadboksavati s Usykom umjesto da se kao i uvijek do sada oslonio na svoju snagu i jačinu udarca. Stručnjaci, kao što je primjerice naš Leonard Pjetraj, tvrde da se Joshua trebao potući iuništiti svog protivnika od kojeg je bio fizički mnogo nadmoćniji. Joshua je inače majstor bliske borbe te strašan finišer, no protiv Usyka ništa od toga nije pokazao. Ben Davison je iznio svoje mišljenje o promijeni taktike.

"On mora biti dovoljno pribran da može kontrolirati ono što se događa u ringu. Važno je da je sposoban stvoriti vlastiti ritam kako bi razbio njegov ritam. To će prouzrokovati da se Usyk resetira i da ga se zbuni što Joshua onda može iskoristiti u svoju korist. Joshua mora mijenjati pozicije svojih napada kako bi ostao nepredvidiv, što će Usyku dodatno otežati da mu kontrira."

"Usyk je jako dobar u vođenju borbe pa je Joshui od velikog značaja da preuzme inicijativu. Mora biti sposoban prepoznati prilike i znati kada treba napasti."

Davison u ulozi trenera nije izgubio borbu već šest godina. Vodio je mnoge boksače do njihovih najvažnijih pobjeda, a Furyju je pomogao da remizira s Wilderom u njihovoj prvoj borbi. Jedinu mrlju u karijeri ima onda kada je Billyja Joe Saundersa trenirao za Canela u borbi koju su izgubili, no Davison tada nije bio u ulozi glavnog trenera.

Linker
27. travanj 2024 01:09