K1 i Boks

Boksačka godina otvara se priredbom koja sadrži pet važnih teškaških okršaja

Ortiz vs. Martin

 Premier Boxing Champions
Charles Martin i Luis Ortiz predvode program borbom za IBF-ovog izazivača

Premier Boxing Champions, organizacija iza koje stoji dugogodišnji promotor Floyda Mayweathera Jr., Al Haymon, održat će prvu veliku boksačku priredbu u 2022. godini. Ona će se održati u noći sa subota na nedjelju, odnosno s prvog na drugi ovogodišnji dan. Glavni program u potpunosti je sastavljen od mečeva teške kategorije, koji su u i službeno potvrđeni nakon jučer održanog vaganja.

Glavna borba ona je koju je IBF proglasio borbom za njihovog obaveznog izazivača. U njoj će snage odmjeriti njihov bivši svjetski prvak Charles Martin (28-2-1, 25 KO) i bivši dvostruki izazivač za WBC titulu, Luis Ortiz (32-2, 27 KO). Iako je IBF meč proglasio "eliminatorom" za titulu, s druge strane dolaze informacije kako će pobjednik istog možda morati u nešto što bi se zvalo finalni eliminator. Mi se time nećemo zamarati nego ćemo svakako uživati u vrhunskom boksu. Ovakva dva boksača, ako nije riječ o borbi za titulu, je uistinu teško upariti.

I dok u glavnoj borbi nastupaju dva boksača koji su već osjetili slavu i svjetla reflektora, svoje mjesto u sunaslovnoj našao je čovjek koji bi to prema svemu sudeći trebao osjetiti u ovoj godini. Svoj peti meč u posljednjih 14 mjeseci odradit će kubanski supertalent Frank Sanchez (19-0, 13 KO), kojem će se kao zamjenski protivnik suprotstaviti prekaljeni Christian Hammer (26-8, 16 KO). Sanchez uspješno gradi svoj put prema vrhu i zapravo je teškaš koji je u pandemijskim uvjetima najviše profitirao.

Pet mjeseci nakon prvog okršaja, revanš će odraditi Jonnie Rice (14-6-1, 10 KO) i Michael Polite Coffie (12-1, 9 KO), i to nakon što je Rice napravio veliko iznenađenje nokaut pobjedom u petoj rundi njihovog prvog ogleda.

Na programu ćemo pratiti još jednog prekaljenog teškaša i bivšeg izazivača, Geralda Washingtona (20-4-1, 13 KO) protiv Alija Erena Demirezena (14-1, 11 KO) te uvodni okršaj Viktora Fausta (8-0, 6 KO) protiv Iaga Kiladzea (27-5-1, 19 KO). Fausta iz amaterskih dana pamtimo pod imenom Viktor Vykhryst, posebno iz polufinalnog meča Europskog prvenstva 2019. godine, u kojem je savladao Marka Miluna.

Linker
14. travanj 2024 06:33