K1 i Boks

(VIDEO) ‘King Kong‘ i dalje je ubitačan: Luis Ortiz sinoć je nokautirao Charlesa Martina

Luis Ortiz

 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Sjajni Kubanac imao je određenih problema tokom meča, ali uspješno ih je prebrodio te je došao do velike pobjede

Sjajno otvaranje 2022. godine imao je Luis Ortiz (33-2-0, 2 NC). Kubanski teškaš krajem trećeg mjeseca napunit će 43 godine, no još uvijek žari i pali na visokoj razini. Naime, Ortiz je sinoć na Floridi, nokautirao Charlesa Martina (28-3-1) u šestoj rundi borbe.

Ipak, treba naglasiti kako Ortiz nije prošao bez problema. Dvaput je ''King Kong'' bio u nokdaunu. Bivši IBF-ov prvak Charles Martin, Kubanca je slao na pod u prvoj i četvrtoj rundi, ali čvrstog Ortiza nije uspio završiti.

Tijekom prve runde, na podu se našao i Charles Martin, no Ortiz mu je stao na nogu netom prije i situacija nije okarakterizirana kao nokdaun. Martin je Ortiza rušio nakon kombinacije u kojoj je na prednji direkt nadovezao lijevi overhand. Ipak, kako je meč odmicao, dojam je bio da Ortiz bolje boksa i kontrolira meč.

Međutim, krajem četvrte runde, Ortiz je još jednom na podu, no ponovno se vratio u meč. Svjestan je bio Kubanac da treba pojačati tempo nakon što je dvaput bio u nokdaunu, a sve je kulminiralo u šestoj rundi. Iako je Martin djelovao sve opuštenije, Ortiz je pogodio ljevicom i Martin je djelovao totalno izgubljeno. Namirisao je krv ''King Kong''i s nekoliko popratnih udaraca, završio je posao.

''Znao sam da će biti vatrometa od samog početka. Dvaput me uzdrmao, ali završio sam ga. Moj kut me podsjećao da ostanem miran i držim se svojih najjačih aduta. Bio sam jako fokusiran za ovaj meč i niti u jednom trenutku nisam se brinuo.'', rekao je Ortiz za Fox Sports, nakon pobjede nad Martinom.

Ovo je druga pobjeda u nizu za Kubanca, koji u 2021. godini nije niti jednom nastupio. Posljednji poraz, Ortiz je upisao 2019. godine, a tada ga je nokautirao Deontay Wilder. Charles Martin s druge strane bio je u seriji od četiri pobjede, ali Ortiz je sada taj niz zaustavio.

Inače, meč između Ortiza i Martin, prvotno je označen kao ''eliminatorski'' za titulu, ali kasnije su se pojavile informacije koje govore da će pobjednik morati nastupiti i u finalnom eliminatoru.

Najbolje trenutke ovog meča, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
14. travanj 2024 08:40