K1 i Boks

Boksačka ikona ne odustaje nakon odluke UFC-a: ‘Dana, dođi u ring! Prebit ću te...‘

Dana White
 TAIDGH BARRON/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
UFC-ov potez razljutio je bivšeg svjetskog prvaka Oscara De La Hoyu

Svašta se u posljednje vrijeme događa na borilačkoj sceni. Ikone se vraćaju iz mirovine, MMA borci odlaze u boks, boksači najavljuju MMA debije, a YouTuberi uzimaju milijune u ringu...

Jedan meč iz tih kategorija trebao je uključivati i bivšeg UFC-ovog prvaka i MMA legendu Georgesa St-Pierrea te boksačkog velikana Oscara De La Hoyu.

GSP i Oscar bili su zainteresirani, sve popularniji Triller je ponudio novac i ulogu organizatora, no ovaj sudar u ringu spriječio je UFC, odnosno ugovor na koji se vodeća MMA promocija pozvala ovih dana.

Naime, iako slavni Kanađanin nije nastupio od studenog 2017. te već nekoliko godina uživa u zasluženoj mirovini, on je još uvijek ugovorno vezan s UFC-om, a taj ugovor brani mu nastupe izvan Octagona. Naravno, s obzirom na to da bi se ovdje radilo o ekshibicijskom meču, UFC je mogao izaći u susret svom nekadašnjem prvaku, ali to za Danu Whitea i društvo nije bila opcija.

"Razumijem da Dana ne želi da se borim. No, ovo bi bilo nešto jako zabavno. Moja karijera profesionalnog borca, s ciljem da postanem najbolji na svijetu, je gotova. Punim 40 godina, a to je sport za mlade ljude. Boksački meč uz pravila poput Trillerovih protiv legendarnog Oscara De La Hoye... To bi mi bilo ispunjenje snova jer je on moj drugi najdraži boksač svih vremena, iza Sugar Raya Leonarda. Osim toga, bilo bi tu puno novca koji bi otišao u dobrotvorne svrhe", nedavno je u razgovoru za Cinema Blend GSP prokomentirao ovu priču.

A sada se javio i njegov nesuđeni protivnik De La Hoya kojeg je očito razljutilo ponašanje UFC-a, posebno Dane Whitea.

"Dana, prestani blokirati St-Pierreovu priliku. Što kažeš na to da nas dvojica prvi uđemo u ring, ti mala kujo. Prebio bih te, a onda se nakon toga borio s pravim muškarcem", poručio je slavni boksač predsjedniku UFC-a.

Linker
23. travanj 2024 21:58