K1 i Boks

Boksački spektakl s Joshuom i Pulevom od sada je bogatiji za još dva atraktivna teškaška okršaja

Mariusz Wach
 AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Čeka nas borba dvojice bivših izazivača, kao i bitka za pojas koji je nedavno držao Filip Hrgović

Velika boksačka priredba koja nas čeka 12. prosinca službeno je bogatija za dva atraktivna teškaška okršaja.

Prema najnovijim informacijama, u Londonu ćemo na spomenuti datum, osim glavnih zvijezda Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva, gledati i meč Hughieja Furyja (24-3) i Mariusza Wacha (36-6) te onaj Martina Bakolea Ilunge i Sergeya Kuzmina.

26-godišnji Britanca Furyja u ringu smo posljednji put gledali u ožujku kada je u Manchester Areni tehničkim nokautom zaustavio Pavela Soura. Rođak aktualnog WBC-ovog prvaka Tysona Furyja u svojoj je karijeri gubio samo od najvećih imena: Alexandera Povetkina, Kubrata Puleva i Josepha Parkera s kojim se borio za WBO teškašku titulu.

S druge strane, 14 godina stariji Poljak Wach u ring ulazi nakon što je u lipnju jednoglasnom odlukom sudaca porazio Amerikanca Kevina Johnsona. I ovdje pričamo o jednom bivšem izazivaču. Naime, Wach je prije osam godina imao priliku postati svjetski prvak, ali mu se na tom putu ispriječio legendarni Vladimir Kličko.

Drugi meč koji je dodan na ovu priredbu, onaj Bakolea i Kuzmina, zanimljiv je jer se radi o dva teškaša u usponu koja imaju identičan omjer pobjeda i poraza (15-1).

Kongoanski boksač se, podsjetimo, neko vrijeme spominjao i kao potencijalni protivnik Filipa Hrgovića, a sad će se protiv Rusa Kuzmina boriti za upražnjeni WBC-ov međunarodni pojas, upravo onaj koji je donedavno bio u vlasništvu najboljeg hrvatskog boksača.

Linker
20. travanj 2024 07:48