K1 i Boks

Boksačko ‘čudovište‘ vraća se u ring! Inoue će braniti sva četiri pojasa protiv opasnog Meksikanca

Naoya Inoue

 NAOKI NISHIMURA/AFLO/PROFIMEDIA Naoki Nishimura/aflo/profimedia
Borba će se održati na istom stadionu na kojem je James ‘Buster‘ Douglas šokirao svijet nokautiravši Mikea Tysona

Jedan od najboljih boksača današnjice, Naoya Inoue, vraća se u ring! Borit će se protiv Luisa Neryja, a Top Rank je službeno objavio da će se borba održati 6. svibnja na stadionu "Tokyo Dome", na kojem se nije održao nijedan boksački meč od 1990. godine, kada je James "Buster" Douglas šokirao svijet trijumfom nad Mikeom Tysonom.

"The Monster" će po prvi put braniti sva četiri pojasa u ovoj kategoriji. Nakon što je osvojio pojas u 2022. godini, Inoue je prešao u kategoriju do 55 kilograma u srpnju 2023. s nevjerojatnom pobjedom u osmoj rundi protiv Stephena Fultona za osvajanje WBC i WBO naslova. Prošlu godinu zatvorio je nokautom u 10. rundi protiv Marlona Tapalesa za dodavanje IBF i WBA naslova svojoj kolekciji, te status apsolutnog prvaka.

Prije nego što je postao prvak u bantam i super bantam kategorijama, Inoue je držao svjetske naslove u juniorskim muha i bantam kategorijama. Tijekom svoje neporažene profesionalne karijere, 23 pobjede osigurao je nokautom. Nery je jedini poraz doživio protiv Brandona Figueroa u svibnju 2021. Borba s Figueroom bila je Neryjeva prva obrana njegovog WBC-ovog naslova u super bantam kategoriji. Od tog poraza, ostvario je četiri uzastopne pobjede.

Linker
25. travanj 2024 20:27