Regija

‘Nova era u FNC-ovoj povijesti!‘: Potvrđen je prvi ‘bare knuckle‘ meč u FNC organizaciji, poznati su svi detalji

Jurišić vs. Nascimento

 Fnc
Najveća hrvatska MMA organizacija odlučila je obogatiti priredbu u Ljubljani

Često je Dražen Forgač dobivao pitanja o ‘‘bare knuckle‘‘ mečevima pod okriljem FNC-a. Čelni čovjek najveće hrvatske MMA organizacije uvijek je govorio kako postoji mogućnost da ćemo gledati nešto takvo na FNC-ovim eventima, a nagađanja više nema. Naime, službeno je potvrđen prvi ‘‘bare knuckle‘‘ boksački meč u FNC-ovoj povijesti.

‘‘Nova era u FNC-ovoj povijesti!‘‘, riječi su kojima je FNC najavio ovaj potez putem svojih društvenih mreža, a odmah su otkrili i sve ostale najvažnije detalje.

Uroš Jurišić (11-1-0 MMA, 1-0 ‘bare knuckle‘), nekoć najveći potencijal slovenskog MMA-a nastupit će u prvom FNC-ovom ‘‘bare knuckle‘‘ meču. Jurišić će se boriti protiv Brazilca Joelsona Nascimenta (12-9-0 MMA), borca kojeg smo već imali prilike gledati na FNC-u.

Nascimento se u trećem mjesecu prošle godine borio protiv Miloša Janičića na FNC 10 eventu u Ljubuškom, ali nije se dobro proveo. Minutu i 29 sekundi trebao je Miloš za pobjedu nokautom.

26-godišnji Brazilac dobit će novu priliku na FNC-u, ali prema nešto drukčijim pravilima. On i Jurišić borit će se unutar kaveza, ali odradit će boksački meč bez uporabe ikakvih rukavica.

Jurišić već posjeduje nešto iskustva u tom sportu. 31-godišnji Slovenac borio se krajem prošle godine na SBC 48 eventu, upravo po ovakvim pravilima. Jurišić je unutar SBC-ovog kaveza porazio Jhonnyja Carlosa već u prvoj rundi borbe. Pokušat će Slovenac nastaviti svoj niz, a na suprotnoj strani ponovno će se naći protivnik iz Brazila.

Veliku podršku publike uživat će Jurišić, jer FNC 15 event održat će se 30. ožujka (treći mjesec) u Ljubljani. Uroš u Sloveniji nije nastupio još od 2018. godine i pobjede nad Shotom Gvasalijom na ‘‘W5 - Legends Collide‘‘ eventu. Šest godina kasnije Uroš se vraća pred domaću publiku.

Mnogi se pitaju zašto Uroš Jurišić više ne odrađuje MMA mečeve. Prema neslužbenim informacijama, Jurišić se muči s ozljedama koje mu rade velike probleme tijekom hrvanja i ‘‘grapplinga‘‘, pa se Jurišić pronašao u boksu bez rukavica.

U svakom slučaju zanimljiva inovacija na FNC-ovim eventovima, a preostaje nam vidjeti kako će publika reagirati na ovaj novitet.

Linker
26. travanj 2024 16:50